facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-08
Vizualizari: 10170
Comentarii: 0
Cistita: cauze, simptome și tratamente naturiste

Ce femeie nu s-a confruntat, de-a lungul vieții, cu o cistită?! Este o infecție urinară care afectează vezica și se manifestă cu nevoia de a merge des la toaletă, durere și disconfort, senzația că vezica nu s-a golit complet, chiar febră. Îți vom spune din ce cauze apare, pentru a ști cum să o previi, pe viitor, dar și ce tratament naturist pentru cistită poți folosi în siguranță, acasă.

 

Ce este cistita la femei

Cistita este o inflamație a vezicii urinare, cauzată de o infecție a căilor urinare joase. Cel mai adesea este vorba despre o infecție bacteriană: bacteriile pătrund în tractul urinar prin uretră, ajung în vezică și încep să se înmulțească.

Genul acesta de infecție poate afecta atât femeile, cât și bărbații. Totuși, femeile sunt mult mai predispuse, motivul fiind anatomia lor: au uretra mai scurtă, mai aproape de orificiul anal, iar bacteriile pot ajunge mai ușor și mai repede în vezica urinară.

 

Care sunt cauzele cistitei

Multe dintre infecțiile vezicii urinare sunt cauzate de Escherichia Coli, însă pot fi implicate și alte bacterii, precum Chlamidia sau Salmonela. Acestea ajung în uretră și, de acolo, în vezică, fie în urma contactelor sexuale, fie într-un moment de neatenție la igienă, atunci când folosești toaleta. Toate acestea pe fondul unei imunități scăzute.

 

Care sunt simptomele cistitei la femei

Nevoia de a merge des la toaletă, durerea sau senzația de arsură în timpul urinării, eliminarea unor cantități mici de urină, care are o culoare închisă, tulbure, cu un miros înțepător, disconfortul și durerile abdominale, lipsa de energie, febra și frisoanele, acestea sunt principalele simptome ale cistitei la femei. O problemă de sănătate pe cât de chinuitoare, pe atât de periculoasă, căci netratată corespunzător, recidivează, se cronicizează.

 

Tratamente naturiste pentru cistităantibacterian natural

Tratamentul clasic recomandat în caz de infecție a căilor urinare joase constă în antibiotice și medicamente antiinflamatoare, plus mărirea aportului de lichide. Trebuie să știi că antibioticele de sinteză slăbesc și mai mult sistemul imunitar, iar administrarea lor în exces poate determina o rezistență a bacteriilor la respectivele medicamente. Însă tratarea infecțiilor urinare se poate face natural. Există remedii din plante medicinale care pot vindeca cistita eficient, fără a da niciun fel de risc sau de efect advers.

În magazinele naturiste găsim plante medicinale cu efect antibiotic și antiinflamator care acționează țintit pe aparatul urinar. Unele au și acțiune antiinflamatoare, antalgică și diuretică, crescând eficiența tratamentului. Iată, concret, ce poți să iei și ce să faci!

·   Mărește aportul de lichide!

Bea multă apă, sucuri proaspete de fructe și mai ales ceaiuri din plante medicinale cu efect diuretic. Lichidele sunt importante pentru că spală căile urinare și elimină toxinele, bacteriile. Ceaiurile diuretice vin cu un plus de efect: îmbunătățesc funcție rinichilor, stimulează producția de urină și împiedică aderarea bacteriilor la mucoasa căilor urinare.

·   Urmează un tratament cu antibiotice naturale!

Cele mai bune antibiotice naturale sunt uleiurile esențiale. Puternice, eficiente, ele nu scad imunitatea, nu dau rezistență la bacterii și nu au contraindicații dacă sunt administrate conform prospectului. Specialiștii Fares au creat Biomicin urinar, capsule cu uleiuri esențiale de cimbru, de scorțișoară și de șovârv, atent dozate astfel încă să acționeze țintit pe infecția urinară.

Ia câte o capsulă de trei ori pe zi, după masă. Pentru stabilizare și pentru a preveni recidivele, cura trebuie ținută timp de 10-15 zile.

·   Fă băi de șezut!

Băile de șezut pentru infecții urinare vin în completarea tratamentului cu ceaiuri și capsule. Apa caldă folosită, îmbogățită cu plante medicinale, calmează spasmele din zona pelvină, reduce iritația, inflamația, ajutând la vindecarea mai rapidă a țesuturilor afectate.

 

Cele mai bune plante medicinale care tratează cistita

Ceaiurile și capsulele folosite în tratamentul cistitei la femei e bine să includă următoarele plante:

·      Coada calului

Ceaiul din această plată este un diuretic natural, susține funcția excretorie a rinichilor, are efect antiseptic, remineralizant. Se beau 3-4 căni de ceai pe zi.

·       Merișoarele

Merișoarele uscate sau ceaiul de merișoare sunt printre cele mai cunoscute remedii naturiste pentru infecțiile urinare. Aceste fructe împiedică atașarea bacteriilor de pereții tractului urinar, ajutând la eliminarea lor. Au efect diuretic și antimicrobian inclusiv împotriva E. coli.

·       Ienupărul

Datorită uleiului volatil din compoziție, are efect antibacterian, e diuretic și ajută la reducerea disconfortului, a senzațiilor de arsură sau usturime apărute la urinare.

·       Mugurii de plop

Au o importantă acțiune antibacteriană, antiinflamatoare și antifebrilă.

·       Cuișoarele

Sunt un excelent antibiotic natural, au efect antiinflamator și antiseptic. Se consumă sub formă de ceai sau ulei esențial.

·       Mătasea de porumb, codițele de cireșe

Sunt plante diuretice, astringente, bogate în minerale, care ajută la eliminarea acidului uric și a apei din țesuturi, „spălând” tractul urinar de germeni.

·       Frunzele de măslin

Sunt antibiotice naturale cu spectru larg, foarte eficiente împotriva bacteriilor care cauzează infecții de tract urinar.

·       Uleiurile de cimbru, scorțișoară, șovârv, arbore de ceai

Sunt printre cele mai bune antibiotice naturale cu efect asupra bacteriilor ce dau infecții urinare. Se administrează în cadrul unor rețete de capsule naturale, cum e Biomicin urinar, sau ca atare, câte 5 picături diluate în 100 ml de apă, de două ori pe zi.

 

Atenție! Tratamentul naturist pentru cistită trebuie urmat conform recomandărilor din prospect, adică nu mai puțin de 10-15 zile. Nu-l întrerupe la cele mai mici semne de ameliorare a simptomelor, pentru că bacteriile încă nu au fost distruse definitiv. Ele se pot regrupa și infecția reapare. Pe viitor, pentru a preveni recidivele, ai grijă să-ți întărești imunitatea, respectă regulile de igienă intimă, nu amâna niciodată nevoia de a merge la toaletă și obișnuiește-te să te hidratezi mai mult!

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri