facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-12-17
Vizualizari: 724
Comentarii: 0
Cine ne sabotează imunitatea

Puterea sistemului imunitar variază de-a lungul vieții în funcție de vârstă, de anotimp, de alimentație, de bolile de care suferim. Însă oamenii fac anumite lucruri care perturbă buna funcționare a acestui scut de apărare al organismului. Unele sunt inevitabile, altele sunt greșeli care ar putea fi evitate.

Lucruri mai greu de controlat

De obicei, în mod natural, imunitatea este scăzută la femeile însărcinate sau aflate la menstruație, la copiii mici, în adolescență, când corpul e în creștere, și la bătrânețe. În perioadele de convalescență se poate înregistra de asemenea o scădere a imunității. Există și anumite boli care, prin natura lor, afectează imunitatea: diabetul zaharat, cancerul, SIDA, lipsa splinei, lupusul etc. În afară de aceste cazuri, răspunsul imun poate fi afectat și de anumiți factori externi. Suprasolicitarea, radiațiile UV, expunerea la compuși toxici, infecțiile virale și bacteriene, anumite tratamente medicamentoase, toate acestea slăbesc imunitatea.

Greșeli pe care le-am putea evita

Imunitatea mai poate fi șubrezită din vina noastră, în urma unor greșeli pe care le facem fără să știm.

 Stilul de viață dezordonat este primul vinovat

Suprasolicitarea, lipsa de somn sau dormitul pe apucate, la ore târzii, fumatul, consumul de alcool și lipsa sportului slăbesc încet și sigur organismul. Studiile au arătat că cei care dorm, timp de o săptămână, numai patru ore pe noapte își reduc cu 50% anticorpii care îi protejează de boli.

Stresul

Acesta este pe locul doi în topul lucrurilor care ne sabotează imunitatea. În perioadele cu probleme personale, dezamăgiri, situații tensionate la serviciu, organismul nostru secretă în exces cortizol, numit şi hormonul stresului. Pe termen lung, acesta este unul dintre cei mai mari duşmani ai imunităţii, putând duce chiar la declanșarea  unor boli grave.

 Alimentația nesănătoasă

Știai că poți să mănânci fără să te hrănești cu adevărat, fără să-i dai organismului proteinele de calitate, vitaminele și mineralele de care are nevoie? Fast-food-ul, mezelurile, grăsimile, alimentele procesate vin doar cu un aport de calorii, nu și de substanțe nutritive. Apoi, dacă ești mare amator de dulciuri, află că după ce ai consumat, sub o formă sau alta, circa trei linguri de zahăr, capacitatea globulelor albe de a distruge bacteriile este semnificativ redusă în următoarele cinci ore.

- Consumul abuziv de antibiotice. Nu le lua decât dacă e strict necesar din cauză că afectează flora intestinală, acea barieră de apărare împotriva altor boli. Sunt toxice pentru ficat și rinichi, predispun la afecțiuni digestive, la candidoză orală sau vaginală, chiar și la boli cutanate.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri