facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-18
Vizualizari: 633
Comentarii: 0
Cimbrul, un adevărat medicament în sezonul rece

Foloseai cimbrul doar la condimentarea mâncărurilor? Profită mai mult de puterea lui. Specialiştii îl consideră mai degrabă un medicament de excepţie şi un panaceu pentru bolile sezonului rece. Este un tratament antiviral, antibacterian, antifungic, expectorant şi poate combate eficient de la nas înfundat, tuse, răguşeală, până la sinuzită, bronşită, răceală și gripă în general.

Proprietățile cimbrului

ulei esentialAceastă plantă medicinală conține uleiuri volatile (timol, carvacrol), taninuri, minerale, substanțe amare și mucilagii. Este un foarte bun expectorant, calmant al tusei, antiseptic intestinal, coleretic, colagog, carminativ, vermifug și analgezic. În varianta mai concentrată, de ulei esențial, devine unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale; acționează la nivelul membranei celulare a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, ceea ce contribuie la eliminarea microorganismelor potențial patogene din organism. Concret, cimbru (sub formă de ceai de cimbru sau ulei esențial de cimbru) se poate folosi atât în stadii incipiente ale infecțiilor respiratorii, cât și atunci când boala se agravează și apar infecțiile bacteriene.

La ce ajută în sezonul rece?

Ceaiul de cimbru este alinarea ta în sezonul rece, când te prinde gripa sau răceala. Poţi să bei câte o cană din două în două ore. Este reconfortant, scurtează perioada de convalescenţă, calmează durerea de cap și este un excelent descongestionant nazal și bronho-pulmonar. În plus, are efect expectorant, putând trata problemele gâtului, cum ar fi tusea şi răguşeala. Infuzia este folosită şi pentru revigorarea corzilor vocale. Se prepară din două lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă fierbinte

Uleiul esențial de cimbru are un efect terapeutic și mai puternic. Se obține dintr-o specie de plantă medicinală diferită de cea folosită la mâncare și este considerat un extraordinar antibiotic, antiseptic şi antiinflamator natural. Cu ulei de cimbru poți să faci inhalații care desfundă nasul, tot el acționează ca antibiotic natural în caz de complicații ale gripei, precum sinuzita, bronșita, faringita (caz în care se administrează și intern, sub formă de capsule Biomicin Forte, sau 3-5 picături în miere). De altfel, uleiul de cimbru poate fi recomandat în toate patologiile infecţioase, îndeosebi ale sistemului respirator, digestiv și genito-urinar. Pe lângă efectul antibiotic, el este un foarte bun tonic, poate crește puterea de concentrare, are efecte antioxidante, combate oboseala și crește imunitatea.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri