×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cimbru – eficient în tuse și dureri de gât

Articole

Afecţiunile tractului respirator asociate cu infecţii bacteriene şi inflamație afectează un număr mare de persoane din fiecare grupă de vârstă din întreaga lume. Tusea este unul dintre simptomele caracteristice infecţiilor tractului respirator superior. Medicamentele pe bază de plante sunt adesea utilizate în tratamentul tusei asociate cu infecţii pentru a accelera recuperarea sau pentru a sprijini sistemul imunitar.

Cimbrucalmeaza durerile in gat

Un exemplu de astfel de produse sunt extractele de cimbru şi precum şi combinaţia mai multor plante sau extracte, cu timol. Cimbrul este un agent spasmolitic, antimicrobian, antiinflamator, imunomodulator și antioxidant. Cea mai importantă componentă responsabilă de activitatea cimbrului este timolul conținut în uleiul său esențial.

Uleiurile esenţiale au un mod complex de acţiune datorită compoziţiei lor. Datorită volatilităţii, ele pot ajunge cu ușurință în părțile superioare și inferioare ale tractului respirator. S-a demonstrat anterior că terpenoizii din uleiurile esenţiale de ex. alcoolii, aldehidele, esterii, cetonele, peroxizii și fenolii sunt responsabili de o activitate antimicrobiană puternică și influențează creşterea bacteriană.

Mai mult de 25 de uleiuri esențiale sunt oficiale în Farmacopoea Europeană. Printre acestea, de ex. uleiul esențial de eucalipt, mentă şi cimbru, sunt utilizate frecvent pentru tratamentul bolilor căilor respiratorii. Conform monografiilor comunitare ale Comitetului pentru produse medicinale pe bază de plante (HMPC), aceste uleiuri pot fi aplicate în general în utilizare îndelungată.

Pe lângă altele, aplicarea terapeutică a uleiului de cimbru include tulburările respiratorii printre care şi tratamentul de susţinere în tuse și dureri de gât.

Uleiul esențial de cimbru intră în compoziția comprimatelor Plantusin pentru gât.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.