facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-05-04
Vizualizari: 582
Comentarii: 0
Chimionul, un tratament consacrat în problemele digestive

Genul Carum are 25 de specii, printre care Carum Carvi sau chimionul este singura specie anuală și bienală, utilizată ca şi condiment, aperitiv și carminativ, în industria alimentară și farmaceutică. Chimionul este utilizat pe scară largă în produsele alimentare datorită aromei sale plăcute și a proprietăților conservante.

Fructele de chimion sunt folosite ca remediu pentru a vindeca indigestia, și ca şi carminativ, aperitiv și galactogog în diferite sisteme de medicină tradițională. Eeste recomandat de către cercetătorii tradiționali persani pentru a ușura flatulența. Haller, în 1755 recomanda chimionul pentru a consolida stomacul, digestia, reducerea vânturilor și a balonării, mai ales în cazul mamelor. The British Pharmaceutical Codex, 1911, prezenta apa distilată de chimion ca pe un remediu util în colicile flatulente la sugari, şi ca pe o bază excelentă pentru medicamentele copiilor. Potrivit monografiei Uniunii Europene, chimionul este folosit în mod tradițional pentru ameliorarea simptomatică a tulburărilor digestive (balonare și flatulență). Acționează prin îmbunătățirea sistemelor digestive și prin stimularea eliminării gazelor acumulate în tractul gastrointestinal, umori de la stomac, lucru care reduce și durerea abdominală. Uleiul de chimion în combinație cu ulei de mentă sau cu mentol este utilizat de obicei pentru tratamentul dispepsiei funcționale în studiile clinice.

Fructele de chimion conțin ulei esențial (3-7%), acizi grași (10-18%) (acid petroselinic, linoleic și acizi oleici), proteine (20%), carbohidrați (15%), acizi fenolici (acizi cofeici), flavonoide (Quercetină, Kaempferol). Taninurile, alcaloizii și terpenoidele au fost evidenţiate în extractul apos chimion.

Cea mai importantă aplicație a chimionului este utilizarea sa ca remediu pentru problemele digestive. Într-un studiu clinic, eficacitatea și tolerabilitatea capsulelor care conțin ulei de chimion și mentol au fost comparate cu placebo la pacienții cu dispepsie funcțională. Rezultatele studiului au arătat că reducerea simptomelor a fost numeric superioară în grupul de intervenție decât cea în grupul placebo. Nu s-au raportat evenimente adverse grave în grupul de intervenție [CHEY şi colab., 2017].chimion

Experiența terapeutică în utilizarea orală a uleiului de chimion există şi în India. Aici, produsul Bonnispaz picături constând din combinația uleiurilor esențiale a trei plante printre care şi chimionul, este indicat pentru tratamentul colicilor infantile, a flatulenței și balonării abdominale. Siguranța și tolerabilitatea produsului în populația pediatrică au fost prezentate în două studii clinice, în care au fost evaluaţi 128 de sugari și copii cu vârsta sub 3 ani. Copiii au luat picături Bonnispaz pentru colicile abdominale timp de 5 zile. Doza a fost inițial 4 picături, apoi 2 picături de 3 ori pe zi, corespunzătoare dozelor zilnice de 0,25 până la maximum 0,4 ml pe zi. Autorii au concluzionat că picăturile Bonnispaz sunt sigure clinic și eficiente în gestionarea colicii abdominale la sugari și copii (Bahrat et al., 2007, Gosh et al., 2007). Experiența terapeutică documentată cu acest produs la copiii mici oferă dovezi pentru siguranța și tolerabilitatea chimionului ca substanță activă.

Ceaiul de chimion administrat mamelor este secretat în laptele matern cu efecte anti-spastice asupra tractului digestiv al sugarilor hrăniţi [É. Németh, 2003]. Chimionul intră în compoziția ceaiului si soluției Babycalm.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri