facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-07-07
Vizualizari: 780
Comentarii: 0
Cele trei lucruri esențiale care vă păzesc de boli

Ce trebuie să faceți pentru a vă feri de virusuri și microbi? Cum puteți ține bolile la distanță? Răspunsul e simplu de rostit, un pic mai anevoios de pus în practică: aveți mare grijă la igienă, duceți un stil de viață sănătos și întăriți-vă imunitatea. Sunt trei lucruri esențiale pe care, dacă le respectați, puteți spune că ați făcut tot ce ține de voi.

  1. Întărirea imunității

cresterea imunitatiiImunitatea este bariera de apărare a organismului. Dacă ea e puternică, va ține piept virusurilor și bacteriilor cu care intră în contact. Imunitatea se poate întări cu ciuperci medicinale, ceaiuri din plante (cătină, afine, merișoare, echinacea, ghimbir, măceșe), produse ale stupului (propolis, polen, miere, lăptișor de matcă), cu o alimentație echilibrată (fructe și legume proaspete, produse probiotice, cereale integrale, uleiuri presate la rece) și odihnă suficientă. La magazinele naturiste găsiți tot felul de formule de siropuri, tincturi și capsule pentru întărirea imunității, pe bază de plante medicinale, potrivite atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Nu uitați că imunitatea nu se întărește de pe o zi pe alta. E nevoie de timp (2-3 luni sau chiar mai mult), de răbdare și de consecvență.

  1. Grijă mai mare la sănătate

Sănătatea generală a organismului presupune alimentație corectă și echilibrată, un stil de viață activ (sport, de preferat în aer liber), evitarea stresului, a fumatului și a consumului exagerat de alcool și, bineînțeles, prevenție. Mergeți periodic la medic pentru analize de rutină, nu minimizați problemele de sănătate și nu amânați rezolvarea lor.

  1. Regulile de igienă

La acest capitol, totul ține de obișnuință. Trebuie să vă intre în reflex să vă spălați pe mâini imediat ce ați intrat în casă ori pe ușa de la serviciu, să nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile, dacă nu v-ați spălat înainte și să fiți conștienți de modul în care se răspândesc microbii. Sunt unele lucruri considerate a fi focare de infecție, pe care le atingeți zilnic, la comun cu alte persoane: butoanele lifturilor, barele și scaunele din mijloacele de transport în comun, clanțele ușilor, coșurile de cumpărături. Apoi, cu mâinile astfel contaminate, folosiți telefonul mobil, vă manevrați portofelul, cardul, geanta. Pe acestea din urmă stă în puterea voastră să le dezinfectați zilnic, atunci când ajungeți acasă. Trebuie doar să deprindeți acest obicei. Folosiți geluri antibacteriene, șervețele umede, faceți curățenie, dezinfectați suprafețele, aerisiți-vă casa, purificați aerul cu aromele minunate ale uleiurilor esențiale și stați departe de persoanele răcite ori gripate.

Trusa de prim ajutor

capsule moi

Pentru orice eventualitate, e bine să aveți la-ndemână un minim necesar de remedii pentru răceală și gripă. E important să acționați încă de la primele simptome de boală, în felul acesta scurtați simțitor durata bolii, iar simptomele vor fi mai blânde. Astfel, e necesar să aveți în casă antitermice (Hapciu Solubil este un antifebril natural extrem de eficient), antiinflamatoare și antivirale (Biosept) și remedii pe bază de uleiuri esențiale, cu efect antimicrobian (Biomicin). Nu strică deloc un ulei esențial de eucalipt sau de mentă, cu care să faceți inhalații, o tinctură de propolis pentru durerile în gât, un sirop de tuse Plantusin și niște capsule Biomicin  pe bază de uleiuri esențiale, ca antibiotic natural, și, bineînțeles, cât mai multe ceaiuri din plante care acționează benefic asupra aparatului respirator.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri