facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-01-23
Vizualizari: 7777
Comentarii: 2
Cele mai puternice plante aromate care desfundă nasul

Când ești răcit și abia poți respira, ajutorul vine tot din natură. Există câteva plante medicinale puternic mirositoare, bogate în uleiuri volatile, care au puterea de a desfunda nasul. Ele pot fi folosite sub formă de ulei esențial, în inhalații, băi aromate sau în candela de aromaterapie. De asemenea, le poți folosi uscate, la infuzii. Ceaiul cald din aceste plante are marele avantaj că te hidratează, iar căldura lichidului fluidifică mucoasa nazală și te ajută să respiri mai bine.

Eucaliptul este primul pe lista noastră. Conține eucaliptol, o substanță cu proprietăți antiseptice și expectorante, care descongestionează căile respiratorii. Ceaiul este febrifug, mucolitic, astringent și antiinflamator. Uleiul de eucalipt are un miros mai puternic. Pus în candelă, purifică aerul din cameră, te liniștește și te ajută să dormi mai bine.ceai din plante medicinale

Menta are cam aceleași proprietăți și aceeași putere de a desfunda nasul. Ceaiul se poate da și copiilor, este plăcut la gust, în plus, taie greața și ajută digestia. Uleiul, folosit extern, în inhalații, tratează sinuzita, bronșita, tusea, răceala și gripa. Pune 1-2 litri de apă într-un vas, la foc, și când clocotește dă vasul de-o parte, adaugă 5-10 picături de ulei și stai aplecat deasupra lui, cu un prosop pe cap. Fă inhalații timp de 10-15 minute.

Cimbrul e nu doar un condiment bun în mâncare, ci un adevărat tratament naturist atunci când ești răcit. Bea cât mai multe ceaiuri calde din această plantă, iar uleiul folosit extern te scapă de sinuzită, otită, bronșită, rino-faringită și tuse. Mai poți folosi ulei de rozmarin, de cuișoare (puternic antibacterian, antiviral) sau ceaiul de cimbrișor.

Iar la final, iată și câteva remedii de la sate: bunicile obișnuiau să presare puțin mălai pe plita încinsă, când cineva din familie avea nasul înfundat, și îl puneau să inspire mirosul emanat. Sau spărgeau o ceapă pe colțul mesei și o dădeau pe la nasul bolnavului. Dacă acesta o mânca, era cu atât mai bine. Ceapa se punea pe noptiera de lângă pat și se lăsa până dimineața, pentru că se spune că atrage bacteriile din cameră.

Recomandările Fares: ceai Mentă cu Eucalipt, Hapciu Solubil, cu ulei esențial de mentă și de eucalipt, sau ceai Ușurarea Respirației, cu proprietăți emoliente, expectorante, fluidizante ale secreției bronșice.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

AM O INTREBARE.Fata mea are 12 ani și are nasul infundat numai noaptea zice că nu poate dormi numai cu sprei de nas . Ce as putea sa fac în cazu ăsta.

Raspuns Fares: Buna ziua. Va recomandam uleiul Hapciu, decongestionant nazal. Va dorim multa sanatate!
Sorlescu Elena
28 Martie 2023
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri