facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-10-26
Vizualizari: 603
Comentarii: 0
Cele mai mari idei preconcepute despre digestie

Nu e om care să nu aibă, măcar o dată în viață, probleme cu digestia. Uneori suferim de constipație, alteori de diaree, ne balonăm, ne doare stomacul. Multe dintre cauzele acestor probleme, vehiculate pe internet sau în folclor, nu au nicio legătură cu realitatea. Haideți să demontăm câteva idei preconcepute și să vedem unde este adevărul!

Mâncărurile iuți produc ulcer

Fals! Principalele cauze ale ulcerului sunt, stresul, infecția cu Helicobacter pylori sau administrarea timp îndelungat a anumitor medicamente. Mâncarea picantă și prea fierbinte poate agrava simptomele unui ulcer, însă nu îl provoacă. Există și o veste bună: bacteria responsabilă de apariția ulcerului poate fi distrusă cu ajutorul remediilor naturale, din plante, cum ar fi capsulele Helicostop.

Bătrânii suferă de constipațiereduce simptomele colonului iritabil

Nu procesul de îmbătrânire în sine e vinovat de apariția constipației, tot așa cum nici tinerii nu sunt feriți de această neplăcere digestivă. La vârste înaintate, însă, se produc unele schimbări în stilul de viață, ele ducând, în realitate, la constipație: lipsa activității fizice, consumul redus de lichide, administrarea anumitor medicamente, o dietă inadecvată etc.

Te balonezi dacă mănânci fasole

În ciuda tuturor glumelor făcute pe seama sărmanei leguminoase, nu ea este singura cauza a gazelor intestinale. Provoacă balonare dacă nu a fost gătită corespunzător sau dacă cei care o consumă au anumite sensibilități. Dar la fel de bine balonează fructele mâncate după masă, pe post de desert, ori lactatele, la unele persoane.

Sindromul colonului iritabil e provocat de dietă

De fapt, cauza declanșării bolii nu prea e cunoscută. Oamenii de știință au punctat câțiva factori de risc, printre care se numără, pe lângă alimentația necorespunzătoare, și stresul, unele medicamente, fluctuațiile hormonale, sedentarismul. Sindromul de colon iritabil se ține sub control, într-adevăr, prin dietă, dar și cu ajutorul remediilor din plante, precum capsulele Colon Sanatos.

E grav dacă înghiți guma de mestecat

De câte ori nu te-ai speriat când copilul a înghițit guma?! Mulți cred că, odată ajunsă în stomac, rămâne acolo cu lunile, chiar cu anii. Nu e deloc adevărat, dau asigurări medicii citați de webmd.com. Sistemul digestiv supune guma aceluiași tratament ca și pe restul alimentelor, adică o evacuează în câteva zile.

Trebuie să ai scaun zilnic

E situația ideală! Ceea ce este normal la o persoană nu se aplică tuturor. Unii oameni au scaun de 2-3 ori pe zi, alții de 3 ori pe săptămână. Se poate vorbi de constipație atunci când numărul scaunelor este mai mic de 3 pe săptămână.

Fac ciroză cei care beau mult alcool

E adevărat că alcoolismul e o cauză frecventă a cirozei, dar la fel de bine hepatita poate fi responsabilă. Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool poate să afecteze grav ficatul fără să ducă neapărat la ciroză.

Mâncarea gătită e mai sănătoasă

Asta, bineînțeles, dacă vorbim despre rețete, ingrediente și moduri de preparare sănătoase. O mâncare prăjită, cu mult ulei, sosurile grele, preparatele prea sărate nu vor fi niciodată sănătoase, în orice casă ar fi ele gătite.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri