facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 2005
Comentarii: 0
Cele mai indicate 10 ceaiuri când eşti răcit

Nas înfunat, durere de gât, febră? Încă de la primele simptome ale răcelii, aprovizionează-te cu ceaiuri din plante medicinale. Pe lângă faptul că te ajută să te hidratezi mai bine în această perioadă, au efecte uimitoare de amelionare a bolii. Unele sunt bune când îţi curge nasul, altele în caz de tuse, altele întăresc sistemul imunitar. Se beau calde, nu fierbinţi, circa 3 căni pe zi, iar pentru un plus de aromă şi de vitamine poţi adăuga în ceaşcă o linguriţă de miere şi puţină zeamă de lămâie. Iată care sunt cele mai recomandate 10 ceaiuri medicinale.

-          De tei. Ce poate fi mai indicat seara, pentru un somn bun, decât un ceai de tei?! E calmat, sedativ, dar ajută şi aparatul respirator, combate uscăciunea mucoaselor, fiind recomandat în răceală, gripă, bronşită.

-          De echinacea. Este antibacterian, antiinflamator, tratează infecţiile respiratorii (răceli, febră, bronşite) şi, în plus, reface imunitatea organismului.

-          De eucalipt. Frunzele acestei plante conţin un ulei volatil care ajută de minune în casustine sistemul imunitarz de nas înfundat şi tuse.

-          De cimbru şi cimbrişor. Conţin o substanţă care acţionează ca un antiseptic natural, luptând împotriva virusurilor. Infuzia e folosită pentru calmarea tusei şi în afecţiunile căilor respiratorii. Are efect expectorant şi calmant, antibacterian, antiviral.

-          De pătlagină. Această plantă medicinală te scapă de tusea puternică, ceaiul din frunze de pătlagină fiind emolient, expectorant, antiinflamator, antiseptic.

-          De ciuboţica cucului. Are efect de eliberare şi descongestionare a căilor respiratorii, e antiseptic şi emolient, bun în caz de tuse, viroze, bronşite.

-          De busuioc. Este antiinflamator, scade febra şi creşte imunitatea organismului. E recomandat atât în timpul răcelilor, cât şi la trecerea de la un anotimp la altul.

-          Din rădăcină de lemn dulce. Este excelent în caz de tuse, o amelioreză şi calmează durerile în gât.

-          De măceşe sau cătină. Bogate în vitamina C, aceste fructe sunt recunoscute pentru puterea lor de a întări sistemul imunitar. Ceaiul de măceşe se poate bea şi preventiv, dar şi după ce răceala a apărut, pentru grăbirea vindecării.

-          De soc. Şi el este ideal pentru creşterea imunităţii şi ajută enorm în sezonul rece. În acelaşi timp, susţine funcţionarea normală a aparatului respirator şi ameliorează tusea.

Recomandarea Fares: Ceaiul Hapciu este antiinflamator, expectorant, vitaminizant şi favorizează transpiraţia

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri