Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cele mai indicate 10 ceaiuri când eşti răcit

Noutăți Fares

Nas înfunat, durere de gât, febră? Încă de la primele simptome ale răcelii, aprovizionează-te cu ceaiuri din plante medicinale. Pe lângă faptul că te ajută să te hidratezi mai bine în această perioadă, au efecte uimitoare de amelionare a bolii. Unele sunt bune când îţi curge nasul, altele în caz de tuse, altele întăresc sistemul imunitar. Se beau calde, nu fierbinţi, circa 3 căni pe zi, iar pentru un plus de aromă şi de vitamine poţi adăuga în ceaşcă o linguriţă de miere şi puţină zeamă de lămâie. Iată care sunt cele mai recomandate 10 ceaiuri medicinale.

–          De tei. Ce poate fi mai indicat seara, pentru un somn bun, decât un ceai de tei?! E calmat, sedativ, dar ajută şi aparatul respirator, combate uscăciunea mucoaselor, fiind recomandat în răceală, gripă, bronşită.

–          De echinacea. Este antibacterian, antiinflamator, tratează infecţiile respiratorii (răceli, febră, bronşite) şi, în plus, reface imunitatea organismului.

–          De eucalipt. Frunzele acestei plante conţin un ulei volatil care ajută de minune în casustine sistemul imunitarz de nas înfundat şi tuse.

–          De cimbru şi cimbrişor. Conţin o substanţă care acţionează ca un antiseptic natural, luptând împotriva virusurilor. Infuzia e folosită pentru calmarea tusei şi în afecţiunile căilor respiratorii. Are efect expectorant şi calmant, antibacterian, antiviral.

–          De pătlagină. Această plantă medicinală te scapă de tusea puternică, ceaiul din frunze de pătlagină fiind emolient, expectorant, antiinflamator, antiseptic.

–          De ciuboţica cucului. Are efect de eliberare şi descongestionare a căilor respiratorii, e antiseptic şi emolient, bun în caz de tuse, viroze, bronşite.

–          De busuioc. Este antiinflamator, scade febra şi creşte imunitatea organismului. E recomandat atât în timpul răcelilor, cât şi la trecerea de la un anotimp la altul.

–          Din rădăcină de lemn dulce. Este excelent în caz de tuse, o amelioreză şi calmează durerile în gât.

–          De măceşe sau cătină. Bogate în vitamina C, aceste fructe sunt recunoscute pentru puterea lor de a întări sistemul imunitar. Ceaiul de măceşe se poate bea şi preventiv, dar şi după ce răceala a apărut, pentru grăbirea vindecării.

–          De soc. Şi el este ideal pentru creşterea imunităţii şi ajută enorm în sezonul rece. În acelaşi timp, susţine funcţionarea normală a aparatului respirator şi ameliorează tusea.

Recomandarea Fares: Ceaiul Hapciu este antiinflamator, expectorant, vitaminizant şi favorizează transpiraţia

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.