facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-06-30
Vizualizari: 574
Comentarii: 0
Cele mai frecvente boli care îi pândesc vara pe copii

Aşa cum iarna pe copiii noştri îi pândesc răceala şi gripa, vara are şi ea pleiada ei de boli. Soarele puternic, apa de mare şi din piscine, temperaturile ridicate care alterează rapid alimentele, toate acestea pot pune în pericol sănătatea celor mici.

Insolaţia

Dacă adulţii pot fi mai rezistenţi la expunerea prelungită la soare, copiii sunt mult mai sensibili şi fac mai uşor insolaţie. Aceasta se manifestă prin durere de cap, greaţă, ameţeală, slăbiciune, temperatură de peste 40 de grade. Primul ajutor ar fi să duci copilul într-o cameră răcoroasă, să-i dai să bea apă şi să-i aplici comprese răcoroase. Este de evitat să se joace prin soare, să fie îmbrăcat gros când e cald afară şi ai grijă să se hidrateze corespunzător.

Toxiinfecţia alimentară

Mare atenţie de unde vă cumpăraţi mâncare atunci când mergeţi în vacanţă, şi cum o transportaţi. Alimentele se alterează rapid din cauza temperaturilor ridicate şi pot cauza toxiinfecţii alimentare. Se manifestă prin stări de greaţă, diaree, febră, dureri de cap şi dureri abdominale. Există plante medicinale de ajutor, care calmează stomacul, îndepărtează greaţa şi au efect antiseptic, antispastic, antimicrobian. Poţi să-i dai copilului ceai de roiniţă, de gălbenele, mentă sau de muşeţel.

Otita

La mare, copilului îi poate intra apă sau nisip în ureche, iar de aici și până la otită e doar un pas. Afecțiunea se manifestă cu durere, uneori destul de severă, dar și cu scurgeri din ureche, febră. Mergeți de urgență la medic, iar ca tratamente naturiste acasă poți face spălături cu ceai de mușețel sau de urzică, poți pune în ureche o picătură de suc proaspăt de usturoi, foarte benefic prin efectul său antibacterian, sau 1-2 picături de ulei esențial (de busuioc, cimbrișor, mușețel, lumânărică, cuișoare), diluat în ulei călduț de măsline.

Arsurile solare

Pielea sensibilă a copiilor se poate arde ușor dacă nu ai mare grijă. Nu sta cu cel mic la plajă între orele 11.00 și 17.00, iar în restul timpului folosește cremă cu factor de protecție ridicat. În cazul în care pielea copilului s-a înroșit, fă-i un duș răcoros (dar nu rece) și aplică-i apoi un gel de aloe vera, recunoscut pentru puterea sa vindecătoare.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri