Articole de Specialitate
 
 

Cele mai eficiente tratamente naturiste pentru otită

1

Infecția urechii, denumită otită, apare în special la copii, după o răceală mai puternică, incorect tratată. În acest caz, inflamația căilor nazale blochează legătura dintre gât și urechea medie, fapt care duce la acumulare de lichid. Acolo se pot dezvolta bacteriile și virusurile, cauzând infecția. Este extrem de neplăcută, dă dureri mari, febră, amețeli și stări de rău în general.

Otita se tratează cu antibiotice, în urma consultului de specialitate și la recomandarea medicului. Însă antibioticele de sinteză sunt periculoase pentru copii deoarece dau o mulțime de efecte adverse. Înainte de a da fuga la farmacie, mai bine încearcă remediile pe care natura ți le pune la dispoziție.

Uleiurile esențiale sunt tratamente extrem de eficiente. Cel de cimbrișor și de lumânărică, puse sub formă de compresă în ureche, diminuează durerea și ajută la retragerea infecției, cel de cimbru și cuișoare se administrează 1-2 picături, de două ori pe zi, în miere, sau ca soluție otică, iar cu ulei de mușețel sau de eucalipt se pot face inhalații. Excelente sunt uleiurile de busuioc și de mușețel, care se picură în ureche simple (1-3 picături), sau diluate în ulei călduț de măsline. În prealabil, unge urechea cu o cremă de gălbenele. Cercetătorii din cadrul unui spital din Islanda au dovedit că uleiul de busuioc este mai bun în tratarea otitelor acute la copii decât antibioticele. Oricum, citiți prospectul și vedeți vârsta de la care puteți administra copilului ulei esențial. Nu picura nimic în ureche dacă există scurgeri, deoarece acestea indică o perforare a timpanului.

Cum usturoiul este un antibiotic natural redutabil, poți prepara o soluție din suc de usturoi zdrobit, din care să pui 1-2 picături în ureche. Același efect îl are și sucul de ceapă, legumă pe care o mai poți folosi tocată mărunt, sub formă de compresă. Mai poți face spălături cu ceai de mușețel sau de gălbenele, plante medicinale cu efect antiinflamator, bactericid, fungicid.

Un alt antibiotic natural este tinctura de propolis, care se administrează atât intern, cât și extern. În primul caz se iau 10 picături de trei ori pe zi, în miere, iar extern, se umezește cu tinctură un tampon de vată și se pune seara în ureche.

Comentarii

Articole recomandate
Cele mai eficiente tratamente naturiste pentru otită

De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză

Sunt concepute cu un scop – acela de a stopa infecții bacteriene periculoase, chiar letale. Însă totul este cu un preț, iar aceste pastile te taxează când ți-e lumea mai dragă dacă le administrezi abuziv, haotic, pe termen lung. Pot lăsa în urmă un sistem imunitar mai slăbit, o floră digestivă deranjată, erupții cutanate, dar și

citește mai departe

 
Cele mai eficiente tratamente naturiste pentru otită

Antibiotice naturale care tratează cistita

Infecțiile urinare netratate corespunzător, care recidivează, sunt foarte periculoase pentru femei. Știi că ai nevoie de tratament cu antibiotice, însă și aici există riscuri. Antibioticele de sinteză slăbesc sistemul imunitar, iar administrarea lor în exces determină o rezistență a bacteriilor la respectivele medicamente. De ce nu

citește mai departe

 
Cele mai eficiente tratamente naturiste pentru otită

Ce infecție urâtă poate ascunde durerea de burtă și balonarea

Crampe puternice, balonare, diaree, febră, vărsături și lipsa poftei de mâncare, acestea sunt primele simptome ale enterocolitei, o afecțiune a tractului digestiv cauzată de infecții cu bacterii, ciuperci, cu paraziți și virusuri. Acestea se pot transmite ușor de la o persoană la alta sau în urma ingestiei de alimente/apă contaminate

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!