Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cele mai eficiente tratamente naturiste pentru otită

Articole de Specialitate

Infecția urechii, denumită otită, apare în special la copii, după o răceală mai puternică, incorect tratată. În acest caz, inflamația căilor nazale blochează legătura dintre gât și urechea medie, fapt care duce la acumulare de lichid. Acolo se pot dezvolta bacteriile și virusurile, cauzând infecția. Este extrem de neplăcută, dă dureri mari, febră, amețeli și stări de rău în general.

Otita se tratează cu antibiotice, în urma consultului de specialitate și la recomandarea medicului. Însă antibioticele de sinteză sunt periculoase pentru copii deoarece dau o mulțime de efecte adverse. Înainte de a da fuga la farmacie, mai bine încearcă remediile pe care natura ți le pune la dispoziție.ulei esential

Uleiurile esențiale sunt tratamente extrem de eficiente. Cel de cimbrișor și de lumânărică, puse sub formă de compresă în ureche, diminuează durerea și ajută la retragerea infecției, cel de cimbru și cuișoare se administrează 1-2 picături, de două ori pe zi, în miere, sau ca soluție otică, iar cu ulei de mușețel sau de eucalipt se pot face inhalații. Excelente sunt uleiurile de busuioc și de mușețel, care se picură în ureche simple (1-3 picături), sau diluate în ulei călduț de măsline. În prealabil, unge urechea cu o cremă de gălbenele. Cercetătorii din cadrul unui spital din Islanda au dovedit că uleiul de busuioc este mai bun în tratarea otitelor acute la copii decât antibioticele. Oricum, citiți prospectul și vedeți vârsta de la care puteți administra copilului ulei esențial. Nu picura nimic în ureche dacă există scurgeri, deoarece acestea indică o perforare a timpanului.

Cum usturoiul este un antibiotic natural redutabil, poți prepara o soluție din suc de usturoi zdrobit, din care să pui 1-2 picături în ureche. Același efect îl are și sucul de ceapă, legumă pe care o mai poți folosi tocată mărunt, sub formă de compresă. Mai poți face spălături cu ceai de mușețel sau de gălbenele, plante medicinale cu efect antiinflamator, bactericid, fungicid.

Un alt antibiotic natural este tinctura de propolis, care se administrează atât intern, cât și extern. În primul caz se iau 10 picături de trei ori pe zi, în miere, iar extern, se umezește cu tinctură un tampon de vată și se pune seara în ureche.

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.