Cele mai eficiente antibiotice naturale – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cele mai eficiente antibiotice naturale

Articole

Antibioticele sunt folosite pentru a ucide sau inhiba cresterea bacteriilor, existand de secole. Antibioticele originale proveneau din surse naturale, fiind tratamente naturiste cu rol antibacterian eficient.

Efectele antibiotice ale plantelor

Anumite extracte din plante, uleiuri esentiale si alimente au proprietati antibacteriene, impiedicand cresterea bacteriilor. Aceste proprietati ale plantelor, sau a alimentatiei bazata pe plante, pot fi considerate adevarate tratamente naturiste.

De exemplu, extractul de afine contine atat compusi antibacterieni, cat si antioxidanti, ceea ce il transforma intr-un remediu perfect pentru infectiile tractului urinar.

De asemenea, unele ierburi sau alimente, pot avea un rol antibacterian puternic, fiind adevarate antibiotice. Studiile au dovedit ca tratamentele naturiste pe baza de plante pot fi la fel de eficiente ca un antibiotic in tratarea unei afectiuni a intestinului subtire.

Iata cateva dintre antibioticele naturale populare care se pot utiliza in tratamente naturiste.

Extractul de usturoi

Extractul de usturoi are proprietati antibiotice, fiind eficient impotriva bacteriilor. Usturoiul este deseori recomandat in tratamente naturiste, fiind sigur de ingerat.

Mierea de albine

Mierea este unul dintre cele mai vechi antibiotice cunoscute, fiind utilizata din cele mai vechi timpuri in tratamente naturiste. Egiptenii foloseau frecvent mierea ca un antibiotic natural si ca protectie pentru piele.

Mierea contine peroxid de hidrogen care are proprietati antibacteriene. De asemenea, mierea are un continut ridicat de zaharuri si un pH scazut, ajutand la deshidratarea si uciderea bacteriilor si grabind procesul de vindecare. Aceasta se poate utiliza pentru vindecarea ranilor infectate prin aplicare topica, sau se poate consuma pentru diferite afectíuni interne.

Uleiul esential de cimbru

S-a dovedit ca uleiul esential de cimbru are un puternic rol antibacterian, fiind deosebit de util impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Extractul de tamaie

Multi oameni sunt familiarizati cu utilizarea tamaii in tratamentele naturiste, acesta avand o mare capacitate de a elimina germenii nocivi. Studiile au relevat faptul ca extractul de tamaie poate ucide agenti patogeni precum E coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa sau Candida albicans.

Ulei esential de oregano

Uleiul esential de oregano contine carvacrol – o substanta cu un puternic rol antibacterian si cu proprietati terapeutice importante care ajuta la vindecarea infectiilor organismului.

Uleiul esential de oregano se mai poate pulveriza in aer pentru a ajuta la curatarea infectiilor nazale si a sinusurilor, sau pentru a eradica bacteriile din casa.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.