Cele mai eficiente antibiotice naturale pentru un tratament antiviral – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cele mai eficiente antibiotice naturale pentru un tratament antiviral

Articole

Antibioticele sunt folosite pentru a ucide sau inhiba cresterea bacteriilor, existand de secole. Antibioticele originale proveneau din surse naturale, fiind tratamente naturiste cu rol antiviral eficient.

Efectele antivirale ale plantelor

Anumite extracte din plante, uleiuri esentiale si alimente au proprietati antivirale, impiedicand cresterea bacteriilor. Aceste proprietati ale plantelor, sau a alimentatiei bazata pe plante, pot fi considerate adevarate tratamente naturiste.

De exemplu, extractul de afine contine atat compusi antibacterieni, cat si antioxidanti, ceea ce il transforma intr-un remediu perfect pentru infectiile tractului urinar.

De asemenea, unele ierburi sau alimente, pot avea un rol antiviral si antifungic puternic, fiind adevarate antibiotice. Studiile au dovedit ca tratamentele naturiste pe baza de plante pot fi la fel de eficiente ca un antibiotic in tratarea unei afectiuni a intestinului subtire. 

Iata cateva dintre antibioticele naturale populare care se pot utiliza in tratamente naturiste antivirale.

Extractul de usturoi

Extractul de usturoi are proprietati antivirale, fiind eficient impotriva bacteriilor. Usturoiul este deseori recomandat in tratamente naturiste, fiind sigur de ingerat. Totusi, este bine de stiut ca, in doze mari, poate provoca sangerari interne, iar doza acceptabila este de maxim doi catei pe zi. De asemenea, concentratul de usturoi se poate aplica direct pe rana, avand proprietati antivirale si antibacteriene puternice.

Mierea de albine

Mierea este unul dintre cele mai vechi antibiotice cunoscute, fiind utilizata din cele mai vechi timpuri in tratamente naturiste. Egiptenii foloseau frecvent mierea ca un antibiotic natural si ca protectie pentru piele.

Mierea contine peroxid de oxigen care are proprietati antivirale si antibacteriene. De asemenea, mierea are un continut ridicat de zahar care poate opri cresterea anumitor bacterii.

Datorita pH-ului scazut, mierea poate indeparta umezeala, ajutand la deshidratarea si uciderea bacteriilor si grabind procesul de vindecare. Aceasta se poate utiliza in tratamente naturiste antivirale prin aplicare topica, sau prin consum pentru tratarea infectiilor interne.

Uleiul esential de cimbru

  • a dovedit ca uleiul esential de cimbru are un putrenic rol antiviral, fiind deosebit de util impotriva bacteriilor si virusilor rezistenti la antibiotice. Acesta este recomandat in tratamente naturiste doar pentru uz extern, nefiind recomandata ingerarea. Totodata, inainte de aplicare pe zona afectata, uleiul esential de cimbru trebuie diluat in parti egale cu un ulei esential purtator (ulei de masline sau ulei de cocos).

Extractul de tamaie

Multi oameni sunt familiarizati cu utilizarea tamaii in tratamentele naturiste, acesta fiind un antiviral cu o mare capacitate de a elimina virusii si germenii nocivi. Studiile au relevat faptul ca extractul de tamaie poate ucide agenti patogeni precum E coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa sau Candida albicans.

Ulei esential de oregano

Uleiul esential de oregano contine carvacrol – o substanta cu un puternic rol antiviral si cu proprietati terapeutice importante care ajuta la vindecarea organismului. Astfel uleiul esential de oregano este recomandat in tratamente naturiste pentru vindecarea ulcerelor gastrice si pentru a reduce inflamatiile. Totodata, acesta se poate utiliza pentru tratarea infectiilor fungice de pe piele, prin aplicare topica, in combinatie cu ulei de masline sau de nuca de cocos.

Datorita efectului antiviral, uleiul esential de oregano se mai poate pulveriza in aer pentru a ajuta la curatarea infectiilor sinusurilor, sau pentru a eradica bacteriile din casa.

Adauga comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.