Cele mai bune remedii naturale care tratează cistita – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cele mai bune remedii naturale care tratează cistita

Articole

Tratamentul clasic recomandat în caz de infecție a căilor urinare joase constă în antibiotice de sinteză și medicamente antiinflamatoare, plus mărirea aportului de lichide. Însă antibioticele de sinteză slăbesc și mai mult sistemul imunitar, iar administrarea lor în exces poate determina o rezistență a bacteriilor la respectivele medicamente. Există, însă, tratamente din plante medicinale care pot trata cistita eficient, fără a da niciun fel de risc sau efect advers.

Nevoia de a merge des la toaletă, durerea sau senzația de arsură în timpul urinării, eliminarea unor cantități mici de urină, care are o culoare închisă, tulbure, cu un miros înțepător, disconfortul și durerile abdominale, lipsa de energie, febra și frisoanele, acestea sunt principalele simptome ale cistitei. O problemă de sănătate pe cât de chinuitoare, pe atât de periculoasă, căci netratată corespunzător, recidivează, se cronicizează. Din fericire, natura are leac pentru ea. În magazinele naturiste găsim plante medicinale cu efect antibiotic și antiinflamator care acționează țintit pe aparatul urinar. Unele au și acțiune antifebrilă, antalgică și diuretică, crescând eficiența tratamentului.

Cum tratăm corect, acasă, o infecție urinară

  • Lichide, lichide și iar lichide! Trebuie să mărești aportul de apă, să bei sucuri proaspete de fructe, să mănânci supe și să bei cât mai multe ceaiuri din plante medicinale. Lichidele spală căile urinare și elimină toxinele, bacteriile.
  • Infecția urinară este cauzată de bacterii, astfel, e necesar un tratament cu antibiotice. Poți opta pentru pastile de sinteză, la recomandarea medicului, sau pentru un tratament natural, cu uleiuri esențiale, perfect alese și dozate astfel încât să acționeze țintit pe infecția tractului urinar. Fiind pe bază de uleiuri esențiale, nu au contraindicații dacă sunt administrate conform prospectului. Sunt puternice, eficiente, nu dau rezistență la bacterii, nu scad imunitatea. De altfel, uleiurile esențiale sunt considerate cele mai puternice antibiotice naturale.
  • Pe lângă toate acestea, mai poți face băi calde de șezut cu infuzii din plante medicinale (de mușețel, gălbenele, coada calului), care au proprietăți antiinflamatoare și antiseptice.

Cele mai bune plante medicinale

Ceaiurile și capsulele folosite în tratamentul cistitei e bine să includă următoarele plante:

Uleiurile esențiale

Cele de cimbru, scorțișoară și șovârv au remarcabile proprietăți antibiotice, acționează prin sinergism și, în 7 zile de tratament, distrug germenii în proporție de peste 95%. Se administrează sub formă de capsule Biomicin urinar (câte una de trei ori pe zi, după masă). Pentru stabilizare și pentru a preveni recidivele, cura trebuie ținută 10-15 zile.

Coada calului

Ceaiul din această plată este un diuretic natural, susține funcția excretorie a rinichilor, are efect antiseptic, remineralizant. Se beau 3-4 căni de ceai pe zi.

Merișoarele

Merișoarele uscate sau ceaiul de merișoare sunt remedii celebre pentru puterea lor de a trata infecțiile urinare. Aceste fructe împiedică atașarea bacteriilor de pereții tractului urinar, ajutând la eliminarea lor. Au efect diuretic și antimicrobian inclusiv împotriva E. Coli.

Ienupărul

ulei esential

Datorită uleiului volatil din compoziție, are efect antibacterian, e diuretic și ajută la reducerea disconfortului, a senzațiilor de arsură sau usturime apărute la urinare.

Mugurii de plop

Au acțiune o importantă acțiune antibacteriană, antiinflamatoare și antifebrilă.

Cuișoarele

Sunt un excelent antibiotic natural, au efect antiinflamator și antiseptic. Se consumă sub formă de ceai sau ulei esențial de cuișoare.

Mătasea de porumb, codițele de cireșe și coada calului

Sunt plante diuretice, astringente, bogate în minerale, care ajută la eliminarea acidului uric și a apei din țesuturi, „spălând” tractul urinar de germeni.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.