facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-02-07
Vizualizari: 5460
Comentarii: 0
Cele mai bune plante în tratamentul osteoporozei

Boala oaselor demineralizate sau „hoțul tăcut”, cum i se mai zice, osteoporoza este a doua boală ca incidență din lume, imediat după bolile cardiovasculare. Afectează o femeie din trei, însă nici bărbații nu scapă neatinși. Vestea bună este că poate fi prevenită, ținută sub control și chiar tratată. Natura ne-a pus și de data aceasta la dispoziție plante de mare ajutor. Unele repară țesuturile, altele ajută la absorbția calciului.

Coada calului este una dintre cele mai bune plante în tratamentul osteoporozei. Este bogată în minerale, în principal în potasiu și siliciu. Acestea favorizează fixarea calciului și fosforului în oase, repară țesuturile, ajută la formarea cartilajelor și favorizează refacerea rapidă a oaselor. Tratamentele pe bază de coada calului se folosesc în artrite, reumatism, osteoporoză, dar și pentru vindecarea rănilor, degerăturilor, vânătăilor.

Urzica vie este o altă plantă care ajută la refacerea oaselor, pe care le remineralizează datorită conținutului său bogat în calciu, magneziu, potasiu și fier.

Cimicifuga este conținută în mai toate tratamentele naturiste pentru osteoporoză și pe bună dreptate. Ea scade pierderile minerale din oase și stimulează formarea de țesut osos nou și de colagen.

Lucerna conține fitoestrogeni naturali care suplinesc deficitul acestora din organism, la menopauză. În plus, este bogată în vitamine, minerale și oligoelemente necesare refacerii structurii osoase. Alte plante care conțin fitoestrogeni naturali sunt angelica, salvia, crețișoara.

Luminița de seară e benefică în reglarea hormonală, inclusiv a glandelor paratiroide responsabile de metabolismul calciului și fosforului.

Socul, păpădia, busuiocul și cătina sunt alte plante bogate în minerale care întăresc oasele. Ele conțin, în același timp, mulți antioxidanți și vitamina C naturală care regenerează celulele, inclusiv pe cele osoase, și ajută la formarea de colagen - o proteină necesară pentru fortificarea oaselor și țesuturilor conjunctive.

Schinduful. Sub formă de ceai, este extrem de benefic pentru femeile de vârsta a treia deoarece previne eliminările masive de calciu, care duc la apariția osteoporozei.

Coada-șoricelului. Este o altă plantă minune care nu ar trebui să lipsească din casa femeilor. Sub formă de tinctură, ea acționează asupra măduvei oaselor și a coloanei vertebrale, stimulând irigarea acesteia cu sânge. În caz de dureri, se ung zonele afectate cu tinctură, de mai multe ori pe zi.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri