Cele mai bune plante cu efect antiparazitar – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cele mai bune plante cu efect antiparazitar

Sfaturi Practice

Limbrici, viermișori, giardia, tenia… sunt paraziți intestinali care apar, de obicei, în copilărie și trezesc multă îngrijorare în rândul părinților. Și adulții cu o imunitate slăbită pot fi afectați. Din fericire, natura ne pune la dispoziție leac împotriva acestor paraziți. În magazinele naturiste găsești remedii din plante care au puterea de a distruge viermișorii, elimina toxinele generate de aceștia și de a reface mucoasa tractului intestinal.

capsuleSiropurile și capsulele Vermicin din plante sunt cele mai potrivite tratamente pentru tratarea unei parazitoze digestive. Sunt la fel de eficiente și au putere la fel de mare ca medicamentele de sinteză, numai că nu dau hepatotoxicitate, nici reacții adverse. În plus, acționează și pe creșterea capacității de apărare a organismului, reducerea disconfortului abdominal, optimizarea digestiei.

Schema de tratament se stabilește în funcție de vârstă

Copiii pot avea „viermișori” încă de la vârste fragede. Infecția se răspândește rapid mai ales în colectivități (școli, grădinițe, locuri de joacă), prin intermediul alimentelor, apei, a mâinilor murdare. Ca tratament, la copiii sub 3 ani și la sugari se administrează siropuri din plante medicinale antiparazitare adecvate vârstei. Peste 3 ani, la aceste siropuri se poate asocia și un ulei esențial blând cu efect antiparazitar, cum e uleiul de ti-tree. Doza potrivită este de 1-2 picături la o linguriță de sirop antiparazitar, de 3-4 ori pe zi. De la vârsta de 6 ani se pot administra și capsule din plante medicinale cu acțiune antiparazitară (cuișoare, iarbă mare, cimbru, frunze de măslin). În cazul copiilor de peste 14 ani și al adulților, se pot folosi remedii naturale mai puternice, pe bază de uleiuri esențiale cu efect antiparazitar.

Ce uleiuri esențiale poți alege

Uleiurile de eucalipt, sovârv, ti-tree, de nucșoară, de arbore de camfor sau de frunze de scorțișoară elimină paraziții de la nivelul tractului intestinal. Uleiul de cimbru combate disconfortul abdominal și crește capacitatea de apărare a organismului, cel de cuișoare stimulează pofta de mâncare, iar cel de scorțișoară chinezească elimină din organism toxinele rezultate în urma paraziților.

Tratamentul se urmează în cure de 20 de zile și e bine să fie repetat de două-trei ori, cu pauze de 10 zile între cure. În paralel, trebuie neapărat respectată igiena, pentru a preveni reinfectarea, și urmată o dietă corespunzătoare: se beau multe lichide, se consumă fibre (care ajută la eliminarea paraziților) și probiotice (care mențin sănătatea florei intestinale).

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.