facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-03-04
Vizualizari: 1334
Comentarii: 0
Cele mai bune plante care tratează durerile de cap

Multe şi variate sunt cauzele durerilor de cap – stresul, oboseala, deshidratarea, consumul de alcool, afecţiunile dentare, statul prea mult în faţa calculatorului sau în spaţii închise, neaerisite, schimbările de presiune atmosferică. La acestea mai adăugăm şi răceala, gripa, frecvente în această perioadă. Chiar şi tusea poate declanşa supărătoarele dureri. Pentru a scăpa de ele e indicat să identificăm în primul rând cauza lor și să o tratăm. Natura ne pune la dispoziție remedii extrem de eficiente, cu rezultate rapide și sigure.

De obicei, dacă vrem să scăpăm de o durere de cap, știm că trebuie să luăm o pastilă cu acțiune antialgică și antiinflamatoare. Dar utilizarea neadecvată sau în exces a medicamentelor de sinteză poate duce la probleme abdominale, la suprasolicitarea ficatului. Nu la fel se întâmplă dacă folosim remedii naturale. Există plante medicinale care îndeplinesc cu succes acest rol de analgezic, antiinflamator, calmant. Acestea nu afectează ficatul, nu creează dependență sau rezistență la tratament, nu generează retenție hidrosalină (edeme). Se găsesc sub formă de ceaiuri, pulberi sau uleiuri esențiale.

Ceaiurile se folosesc în cazul durerilor de cap ușoare sau se administrează copiilor mai mici de 7 ani, femeilor însărcinate sau mamelor care alăptează, fiind sigure, fără efecte adverse. Astfel, în perioada sarcinii e recomandat ceaiul de tei, în perioada alăptării ceaiurile de mentă, tei capsule moiși mușețel, iar copiilor li se pot da aceleași ceaiuri, plus cel de scoarță de salcie. La capsule și la uleiuri esențiale se apelează în cazul migrenelor, a durerilor mai intense, datorită efectului lor mai rapid și a concentrației mai mari de substanțe active. Au acțiune antialgică și analgezică uleiurile esențiale de cuișoare, tămâie, turmeric, lemongrass. Antiinflamatoare sunt uleiurile de copaiba, negrilică, smirnă, iar acțiune liniștitoare, relaxantă, au uleiurile de lavandă și mentă. Tot ce trebuie să faci este să pui sticluța la nas și să inhalezi, sau să picuri pe un colț de batistă. De asemenea, ai putea să pui o picătură de ulei pe tâmple, între sprâncene sau în zona nărilor. Aceste uleiuri se găsesc și sub formă de capsule Algoplant, care își fac efectul în maximum o oră de la administrare. În lampa de aromaterapie, mirosurile binefăcătoare se răspândesc în toată casa, purificând, în același timp, aerul. Îți face bine și o baie caldă în care, de asemenea, vei pune uleiuri din plante.

În același timp, pentru a scăpa de durerea de cap, caută să respiri aer curat. Deschide periodic fereastra sau, mai bine, ieși la o plimbare. Nu uita să te hidratezi corespunzător sau să mănânci ceva, dacă foamea sau setea sunt cauze. Un masaj ușor al feței ia, de cele mai multe ori, durerea „cu mâna”. Porneşte de la frunte, tâmple, cap, continuă cu gâtul şi coboară spre umeri.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri