Ceaiul nu este doar o băutură gustoasă, aromată, pe care o savurezi dimineaţa, la serviciu, sau în serile răcoroase care deja şi-au făcut simţită prezenţa. Este un adevărat remediu naturist eficient în tot felul de probleme de sănătate, de la banalele răceli până la afecţiuni renale, hepatice, circulatorii, biliare sau digestive. La fel de bine există şi ceaiuri care „lucrează” la întărirea sistemului tău imunitar. Dacă îţi faci un obicei din a bea măcar o cană pe zi, îndulcită, eventual, cu o linguriţă de miere, organismul tău va fi mai pregătit să înfrunte virozele care vor veni odată cu primele frunze galbene ale acestei toamne. Iată ce poţi încerca.
Ceaiul de echinacea. Este una dintre cele mai indicate plante atunci când vorbim de întărirea imunităţii. Cercetările au arătat că echinacea stimulează producerea de globule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Tot echinacea grăbeşte vindecarea rănilor, are efect antiinflamator, antibacterian, imunostimulator. Două-trei căni de ceai pe zi reprezintă scutul tău de apărare împotriva bolilor sezonului rece.
Ceaiurile de măceşe şi de cătină. Sunt o sursă bogată de vitamina C, unul dintre cei mai cunoscuţi antioxidanţi, care stimulează eficienţa globulelor albe din sânge. Din acest motiv, cele două fructe, cu vitamina pe care o conţin, pot trata, dar mai ales preveni o mulţime de probleme de sănătate, ajută la formarea anticorpilor şi implicit la întărirea sistemului imunitar.
Ceaiul de soc. Are excelente calităţi detoxifiante, purifică sângele, fiind ideal pentru întărirea imunităţii organismului. În acelaşi timp, este antinevralgic şi luptă împtriva apariţiei herpesului, susţine funcţionarea normală a aparatului respirator şi ameliorează tusea.
Ceaiul de muşeţel. Nu degeaba această plantă medicinală pare a fi leac pentru toate problemele de sănătate! Conţine un amestec de substanţe imuno-stimulatoare, ajutând organismul să elimine rapid sursele unei infecţii din organism. Se poate combina cu cimbrul, o plantă considerată antibiotic natural, iar în felul acesta se acţionează mai eficient în apărarea organismului.
Ceaiul de tei. Ce poate fi mai indicat seara, pentru un somn bun, decât un ceai de tei?! E calmat, sedativ, te scapă de stres. Care e legătura lui cu imunitatea? Simplu – stresul este printre cei mai importanţi factori care îţi slăbesc sistemul imunitar, iar ceaiul de tei lucrează eficient împotriva acestui aspect. În plus, ajută şi aparatul respirator, combate uscăciunea mucoaselor, fiind recomandat în răceală, gripă, bronşită. E delicios amestecat cu o linguriţă de miere şi cu o felie de lămâie.
Recomandarea Fares: Ceaiul pentru Imunitate din plante selecţionate.