×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ceaiuri și tincturi care te ajuta in detoxifierea organismului

Sfaturi Practice

Detoxifierea periodică a organismului, la schimbarea de anotimp sau înaintea unei cure de slăbire, este esențială. În felul acesta îmbunătățești metabolismul, reglezi tranzitul intestinal, dai ficatului și digestiei o oarecare pauză, iar rezultatele se vor vedea pe pielea ta – una mai curată, mai luminoasă. Haideți să vedem ce ajutoare din natură avem pentru detoxifiere.

În principiu, trebuie să crești aportul de lichide. Și faci acest lucru încă de dimineață, când e recomandat să bei, pe stomacul gol, un pahar de apă cu lămâie. Lămâia este cel mai bun alcalinizant pentru organism, curăță ficatul de toxine, îmbunătățește digestia și crește imunitatea. Pe tot parcursul zilei, treci pe ceaiuri cu efect detoxifiant. Cel verde este diuretic și ajută la arderea grăsimilor, cel de soc stimulează detoxifierea prin transpirație, ceaiul de hibiscus crește diureza, iar cel de senna stimulează tranzitul. Ficatul, în primul rând, are nevoie de detoxifiere, iar pentru el sunt recomandate plante cu principii amare, precum păpădia, cicoarea, anghinarea și armurariul. Pe lângă faptul că ajută ficatul să elimine toxinele, aceste plante sunt diuretice, depurative, stimulează digestia, secreția și eliminarea bilei, reduc colesterolul și susțin purificarea sângelui.tinctura de papadie

Tincturile de soc, păpădie sau rostopască reprezintă o altă formă de utilizare a plantelor. Sunt mult mai puternice și concentrate, se asimilează rapid și sunt extrem de eficiente. Câteva picături de tinctură echivalează cu o cană de ceai. Se administrează de la 10 până la 30 de picături pe zi, diluate în puțină apă.

În perioada aceasta, renunță la prăjeli, alcool, dulciuri, alimente procesate şi treci pe fructe şi legume. Consumă-le sub formă de sucuri proaspăt stoarse la rece (poți face combinații dintre cele mai variate cu mere, morcovi, sfeclă roșie, țelină, kiwi și frunze de spanac, ștevie, salată). Introdu în alimentație supele, iaurturile, cerealele integrale, semințele și uleiurile presate la rece. Nu uita să te odihnești!

Recomandări Fares

Păpădie, tinctură – stimulează secreţiile digestive la nivel gastric, intestinal, pancreatic, biliar, susţinând buna digestie a alimentelor.

Fructe de soc, tinctură – ajută la menținerea unei greutăti corporale normale; susține purificarea sângelui; contribuie la o diureză normală.

Rostopască, tinctură – sustine funcționarea normală a ficatului și vezicii biliare; contribuie la funcționarea normală a sistemului digestiv.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.