facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-03-24
Vizualizari: 4845
Comentarii: 1
Ceaiuri și alimente interzise în sarcină

Din momentul în care ai aflat că ești însărcinată trebuie să-ți reconsideri complet stilul alimentar. Spune adio țigărilor, alcoolului, mâncărurilor nesănătoase de tip fast-food, dar și multor fructe, legume și plante medicinale despre care poate credeai că, dacă sunt naturale, sunt automat și sigure. 

- Ceaiurile verde și negru, extrem de sănătoase în mod normal pentru conținutul de antioxidanți, nu sunt recomandate în sarcină deoarece conțin și cafeină, care traversează placenta și ajunge la făt. De asemenea, sunt diuretice, epuizează glandele suprarenale și reduc absorbția substanțelor nutritive.

- Ceaiuri complet interzise, pentru că pot provoca sângerări, contracții și avort spontan: lemn dulce, senna, coada șoricelului, pelin, obligeană, crușin, rostopască, salvie, cimbru, urzică, ienupăr, levănțică, anason, rozmarin, busuioc, vâsc, scorțișoară.

- Plante care se pot consuma, dar cu prudență și moderație: isop, sunătoare, brusture, pătlagină, armurariu, schinduf, cimbrișor.

Pe de cealaltă parte, alte ceaiuri sunt inofensive pentru făt și ajută mama să-și trateze în mod naturist diverse probleme de sănătate: cele de mentă, ghimbir și roiniță taie greața, ceaiurile de mușețel și gălbenele pentru tot felul de afecțiuni ale stomacului, echinacea, cătină și fructe de pădure pentru întărirea imunității.

- Fructele fac parte din dieta de bază a unei gravide și cea mai mare condiție este să fie foarte bine spălate. Doar câteva nu sunt recomandate: strugurii, pentru că pot ridica temperatura corpului și pot provoca mișcări intestinale, fructele prea acide, dacă suferi de arsuri intestinale, papaya necoaptă bine și ananasul (periculoase în primele luni de sarcină pentru că dau contracții ale uterului).

- În ceea ce privește mâncărurile, ferește-te de cele care conțin maioneză, de tiramisu (ouăle crude pot conține salmonella), produse lactate nepasteurizate și carne în sânge, sushi (pentru că riști contaminarea cu paraziți și bacterii dăunătoare). Nici prea mult pește oceanic nu e indicat deoarece carnea acestuia conține mercur.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Cele mai bune ceaiuri !

Costache Cristina Raluca
23 Martie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri