facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-11-07
Vizualizari: 18227
Comentarii: 0
Ceaiuri-pansament pentru gât

Infuziile călduțe din plante medicinale nu trebuie să lipsească din trusa ta de tratament natural atunci când îți simți gâtul iritat și te doare la înghițire. Ele hidratează, au efect emolient, calmant, antibiotic, antiviral și pot fi adevărate pansamente naturale care grăbesc vindecarea. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri:

Rădăcina de lemn dulce este o plantă bogată în mucilagii, utilizată din cele mai vechi timpuri în afecțiunile gâtului. Are efect emolient, expectorant, antispastic, fluidifiant al secrețiilor bronșice, antiinflamator și ușor laxativ. Ceaiul din această plantă, băut de trei ori pe zi, reduce inflamația și calmează durerea. Aceleași proprietăți emoliente și expectorante îl au și ceaiurile de frunze de pătlagină și flori de tei. Nu putem uita de mușețel și gălbenele, plante celebre pentru efectul lor antiinflamator, antispastic, cicatrizant, bactericid și fungicid. Ceaiurile călduțe din aceste plante ajută la calmarea iritațiilor căilor respiratorii.ceai de cimbrisor

Ceaiul de coacăze negre alină durerea şi aduce şi un plus de vitamina C, care întărește imunitatea. De asemenea, măceșele vitaminizează organismul și îl ajută să lupte împotriva infecțiilor, iar datorită proprietăților antiinflamatoare, te scapă mai repede de durerile în gât.

Și ceaiurile de salvie, busuioc, lichen de piatră, cimbrișor și nalbă sunt folosite într-o gamă largă de afecțiuni ale tractului respirator, ajutând enorm la calmarea durerilor în gât. Poți să-ți faci combinații din mușețel, nalbă și cimbrișor sau din rozmarin, tei și lichen de piatră.

Un remediu din bătrâni pentru durerile în gât este decoctul de ceapă. Se fierb patru cepe în apă, iar la sfârșit se adaugă puțină miere. Dă rezultate excelente în caz de răgușeală și disconfort la înghițire. Turmericul are, ca și ceapa, proprietăți antiseptice, fiind, de asemenea, de ajutor. Se prepară un amestec dintr-o lingură de pudră de turmeric și apă caldă, care se bea dimineața, pe stomacul gol.

Chiar dacă poate eşti obişnuit să bei ceaiul neîndulcit, de data aceasta poţi face o excepţie și adăuga miere în ceaşcă. Datorită proprietăţilor ei antimicrobiene, mierea e un adevărat medicament pentru durerile în gât. Ca să-și păstreze proprietățile, se adaugă numai după ce infuzia s-a mai răcit.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri