Detoxifierea periodică a organismului, la schimbarea de anotimp sau înaintea unei cure de slăbire, este esențială (află de ce este importantă detoxifierea și cum se face corect). În felul acesta îmbunătățești metabolismul, reglezi tranzitul intestinal, dai ficatului și digestiei o oarecare pauză, iar rezultatele se vor vedea pe pielea ta – una mai curată, mai luminoasă. Haideți să vedem ce ajutoare din natură avem pentru detoxifiere.
Lichidele și Detoxifierea
În principiu, trebuie să crești aportul de lichide. Și faci acest lucru încă de dimineață, când e recomandat să bei, pe stomacul gol, un pahar de apă cu lămâie. Lămâia este cel mai bun alcalinizant pentru organism, curăță ficatul de toxine, îmbunătățește digestia și crește imunitatea.
Ceaiuri pentru detoxifiere
Pe tot parcursul zilei, treci pe ceaiuri cu efect detoxifiant. Ceaiul verde este diuretic și ajută la arderea grăsimilor, ceaiul de soc stimulează detoxifierea prin transpirație (vezi toate beneficiile ceaiului de soc), ceaiul de hibiscus crește diureza, iar ceaiul de senna stimulează tranzitul. Ficatul, în primul rând, are nevoie de detoxifiere, iar pentru el sunt recomandate plante cu principii amare, precum păpădia, cicoarea, anghinarea și armurariul. Pe lângă faptul că ajută ficatul să elimine toxinele, aceste plante sunt diuretice, depurative, stimulează digestia, secreția și eliminarea bilei, reduc colesterolul și susțin purificarea sângelui.
Tincturile de soc, păpădie (vezi beneficiile păpădiei) sau rostopască, reprezintă o altă formă de utilizare a plantelor. Sunt mult mai puternice și concentrate, se asimilează rapid și sunt extrem de eficiente. Câteva picături de tinctură echivalează cu o cană de ceai. Se administrează de la 10 până la 30 de picături pe zi, diluate în puțină apă.
Detoxifierea: renunță la prăjeli și alte capricii alimentare
În perioada aceasta, renunță la prăjeli, alcool, dulciuri, alimente procesate şi treci pe fructe şi legume. Consumă-le sub formă de sucuri proaspăt stoarse la rece (poți face combinații dintre cele mai variate cu mere, morcovi, sfeclă roșie, țelină, kiwi și frunze de spanac, stevie, salată). Introdu în alimentație supele, iaurturile, cerealele integrale, semințele și uleiurile presate la rece. Nu uita să te odihnești!
Adaugă comentariu