Atunci când suferi de afecţiuni ale prostatei, renale sau urinare, ceaiurile medicinale cu efect diuretic îţi sunt de mare ajutor. Ele favorizează eliminarea din organism, prin urină, a toxinelor şi bacteriilor care, dacă ar staţiona prea mult, ar agrava situaţia. În felul acesta, se previne riscul unor noi infecţii, se tratează şi se ameliorează problemele deja existente, iar organismul poate reveni mai uşor la o stare normală de sănătate.
Domnii trecuţi de prima tinereţe, care au probleme cu prostata, ar fi bine să renunţe la băuturi alcoolice spirtoase, carbogazoase sau cu cofeină şi să se orienteze spre următoarele ceaiuri din plante medicinale, care le vor uşura ieşirile la toaletă. Este pot fi consumate şi după vârsta de 35 de ani, ca modalitate de prevenţie a bolii.
Ceai de pufuliţă cu flori mici. Menţine funcţia urinară normală la bărbaţii de peste 45 de ani, fără a avea niciun efect secundar. Este antiinflamator, descongestionant, dezinfectant şi diuretic. Mai mult decât atât, s-a dovedit că poate stopa îngroşarea prostatei.
Ceai de ghimpe. Are efect cicatrizant, dezinfectant, antiinflamator şi diuretic, previne şi tratează hipertrofia de prostată cu care se confruntă bărbaţii de peste 45 de ani, dar şi prostatita, care afectează bărbaţii şi la tinereţe. Nu este, totuşi, doar un ceai pentru bărbaţi, el tratând şi microlitiaza urinară şi cistitele.
Ceai din rădăcină de brusture. Este depurativ, diuretic, antifungic, antiinflamator, contribuind la buna funcţionare a aparatului urinar. Se foloseşte în curele de detoxifiere, dar şi pentru tratarea infecţiilor urinare şi prostatitelor.
Ceai de urzică moartă. Este un adevărat remediu naturist pentru afecţiunile prostatei, fiind recomandat inclusiv după o operaţie la prostată. Pentru efecte mai rapide poţi folosi rădăcină de urzică.
Ceai de coada calului. Şi el are efect diuretic, cicatrizant, remineralizant, fiind recomandat în special celor care vor să evite sau să trateze problemele renale. Susţine funcţia excretorie a rinichilor şi urinarea normală.
Ceai de splinuţă. Se foloseşte în infecţii urinare şi pentru buna funcţionare a tractului urinar. Este antiinflamator şi diuretic, antiseptic, cictrizant.
Nu uita - este important să te hidratezi pe tot parcursul zilei, în ciuda temerii că vei merge mai des la baie. Însă dacă vrei un somn liniştit, nu bea nimic cu două ore înainte de culcare.
Recomandarea Fares: Ceai Prostată, conţine ghimpe, pufuliţă, urzică moartă, gălbenele, splinuţă, muguri de pin şi coada calului, e ideal în hipertrofie de prostată şi prostatită.