facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-11-25
Vizualizari: 3280
Comentarii: 0
Ceaiuri cu acțiune expectorantă

Răceala este, adesea, însoțită de tuse, un simptom iritant extrem de supărător, de care vrem să scăpam cât mai repede.

O soluție naturală oferită de Fares, sursă de sănătate din inima Daciei și prima alegere în ceaiuri și remedii naturale a românilor, sunt ceaiurile cu acțiune expectorantă. Spre exemplu, Ceaiul Pulmonar are acţiune emolientă şi expectorantă dată de componentele sale: plămânărică, pătlagină, urzica-moartă albă, fructele de fenicul și troscot. Acest ceai repară leziunile mucoasei tractului respirator, datorită prezenţei taninilor cu rol cicatrizant şi reepitelizant din troscot, plămânărică şi pătlagină. Este antiinflamator și dezinfectant, reducând congestia şi iritaţia mucoaselor.

Polifenolii din pătlagină şi uleiul esenţial din fenicul conferă proprietăţi antispastice, contribuind la calmarea tusei. Prin aportul de săruri minerale din troscot şi plămânărică, ceaiul are un efect tonic, remineralizant. Plămânărica are în conținutul ei tanin, saponine, săruri de potasiu, magneziu, acid salicilic, mucilagii, vitamina C, derivați polifenolici, rezine, care-i conferă proprietăți de antiseptic bronhic, antiinflamator, antimicrobian, astringent, diuretic, tonic, emolient, expectorant, analgezic, cicatrizant. Pătlagina are proprietăţi depurative, fluidifiante ale secreţiilor mucoase, antifebrile, hemostatice şi cicatrizante.

Ceaiul se prepară astfel: pentru copii se face infuzie dintr-o linguriţă amestec plante la o cană cu apă, iar pentru adulţi se pun două linguriţe la o cană cu apă (200 ml).

Un alt ceai cu efect terapeuric și rol important în hidratarea organismului, produs de Fares Orăștie în stricte condiţii de siguranţă şi control, pe linii tehnologice avizate de ANM, este Ceaiul Plantusin. Acesta este eficient în afecţiunile acute şi cronice ale aparatului respirator: stări gripale, laringite, bronşite și tuse. El conține muguri de pin, muguri de plop, scai-vânăt, pătlagină, şovârv, fructe de fenicul, cimbru, flori de tei, rădăcină de lemn-dulce. Toate acestea îi conferă o acțiune emolientă, expectorantă, fluidizantă a secreţiei bronşice.

Aceste produse naturale de la Orăștie sunt foarte eficiente şi nu au efecte adverse, fiind mai ales recomandate pentru tratarea răcelilor la copii.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri