facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 2083
Comentarii: 0
Ceaiuri care te ung pe… stomac. Uite ce să bei înaintea unei mese copioase

Înaintea meselor principale obişnuim să ne tratăm cu un whisky, o pălincă, o ţuiculiţă... ca să ne deschidă apetitul. Există şi „aperitive” naturale din categoria băuturilor, din plante medicinale, iar acestea sunt recomandate celor care au cu adevărat probleme cu digestia.

Ai o digestie lentă, o bilă leneşă, te balonezi din orice şi stomacul tău e sensibil la anumite combinări de alimente? Atunci bea preventiv, cu o jumătate de oră – o oră înainte de masă, un ceai medicinal care va preveni problemele digestive.reduce balonarea

Ceaiul de păpădie stimulează secreţiile gastro-intestinale şi secreţia de bilă. Rădăcinile acestei plante au efect tonic, diuretic, iar frunzele sunt pline de vitamine. Se recomandă cu prudenţă celor ce suferă de hiperaciditate gastrică sau gastrită. Lor le-ar trebui, mai degrabă, un ceai de muşeţel, care e gastro-protector şi carminativ (elimină gazele).

Plantele amare, cum este pelinul, sunt “aperitive” care stimulează secreţia şi eliminarea bilei, sunt antiinflamatoare ale tubului digestiv şi deschid apetitul. Tot pentru poftă de mâncare e bună genţiana. Şi ea conţine aceleaşi principii amare care stimulează secreţia salivei, a sucurilor gastrice şi intestinale.

Dacă ai bilă leneşă şi, de aici, o digestie lentă, bea un ceai de cicoare. E unul dintre cele mai vechi remedii naturiste pentru stimularea funcţiilor ficatului, contribuind, în acelaşi timp, la obţinerea confortului digestiv. Ceaiul de anghinare e, de asemenea, foarte bun pentru ficat, având efect hepatoprotector, dar şi de stimulare a secreţiilor bilei şi sucurilor gastro-intestinale.

Bea ceai de busuioc dacă ştii că te balonezi după masă. Are efect carminativ (elimină gazele), antispastic, antiinflamator şi reconfortant. Tot pentru a preveni balonarea prepară-ţi o infuzie din seminţe de fenicul, coriandru şi anason (separat sau combinate), pe care să o bei înainte de masă. Mai poţi lua o linguriţă de miere, calmantă pentru stomac şi protectoare a florei saprofite.

Rădăcina de obligeană contribuie şi ea la funcţionarea normală a sistemului digestiv prin stimularea secreţiei sucurilor gastro-intestinale. Se prepară un decoct care se bea înainte de masă şi te va ajuta enorm dacă suferi de digestie lentă, balonări, gastrită sau ulcer.

Înainte, dar şi în timpul mesei, bea un pahar de apă în care ai pus o linguriţă de oţet de mere. Oţetul este foarte bun. Eventual, îl poţi adăuga în diferite feluri de mâncare, spre exemplu în salate. Sau mai poţi bea un pahar de apă plată în care ai stors puţină zeamă de lămâie.

Mănâncă încet, fără să te ghiftuieşti prea tare, şi atenţie la combinaţii – nu trebuie să-ţi pui chiar din toate în farfurie. Le poţi gusta şi la următoarea masă. Poftă bună şi digestie uşoară!

Recomandarea Fares: Ceai Digestiv cu acţiune tonic aperitivă, stimulentă a secreţiilor digestive. Se bea cu o jumătate de oră înainte de masă. Dacă suferi de reflux gastro-biliar, spasme stomacale sau ulcer, tot înainte de masă poţi bea Ceaiul U pentru Stomac şi ceaiul Digestie Uşoară de la Fares.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri