Întotdeuna este mai uşor să prevenim decât să combatem ceva deja existent, instalat. Acest aspect este adevărat şi când ne referim la starea de sănătate.
Atunci când avem un regim de viaţă dezordonat, luăm multe medicamente, este bine să apelăm la plante medicinale cu efect hepatoprotector înainte să se instaleze boala.
Consumul de CEAI HEPATOCOL (frunze de boldo, fructe de armurariu, rostopască, mentă, sunătoare, rădăcina de cicoare, flori de gălbenele, sulfină) în situaţiile menţionate poate susţine buna funcţionare a ficatului şi vezicii biliare.
Prin compoziţia sa complexă acest ceai are efecte benefice la nivelul ficatului datorită acţiunilor protectoare, regeneratoare, decongestive, hepatice şi antitoxice ale principiilor active din armurariu, rostopască şi sunătoare. Acţiunea coleretic-colagogă, antispastică, antiinflamatoare, dată de majoritatea plantelor din compoziţia ceaiului favorizează bună funcţionare a vezicii biliare şi previne formarea calculilor.
Este recomandat în hepatită acută şi cronică, dischinezie biliară (funcţionarea defectuoasă a bilei), dar şi în intoxicaţii hepatice datorate ingestiei de substanţe chimice hepatotoxice, alcool.
O altă formulă de ceai eficientă este Ceaiul PROTECTOR HEPATIC (frunze de boldo, rădăcină de brusture, mentă, fructe de fenicul, rădăcină de cicoare, cimbru, flori de gălbenele, flori de muşeţel, păpădie, ulei esenţial de lămâie).
Această compoziţie protejează ficatul de agenţii hepatotoxici, detoxifiant (elimină deşeurile metabolice acumulate în organism), coleretic-colagog (stimulează secreţia şi eliminarea bilei), lipocatalitic (stimulează arderea grăsimilor la nivelul ficatului).
Ceaiul HEPATIC, reţeta culeasă de la Mănăstirea Muncelu arată că medicină practicată în zilele noastre îşi are rădăcinile în medicina din mănăstiri.
Combinaţia de plante (fructe de armurariu salvie, fructe de fenicul, isop, verbină, frunze de dud, frunze de zmeur) din reţeta ceaiulul contribuie la funcţionarea normală a ficatulu