×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ceaiuri care curăță ficatul

Noutăți Fares

Știai că detoxifierea ficatului este mai importantă decât detoxifierea pielii, a rinichilor, a organismului în general?! Iar asta deoarece acest organ atât de solicitat, care îndeplinește sute de funcții vitale, mai și „obosește”, se încarcă de toxine și nu mai funcționează corespunzător. E cazul să urmezi o cură de detoxifiere atunci când ești în permanență obosit, ai pielea uscată, lipsită de strălucire, ai probleme cu digestia, imunitatea îți e scăzută. Din fericire, natura ne pune la dispoziție plante care curăță ficatul și îl ajută să se refacă. Consumă-le sub formă de ceai, în cure de 2-4 săptămâni, alături de o alimentație sănătoasă.

Printre cele mai cunoscute ceaiuri cu efect detoxifiant pentru ficat este cel de păpădie. Are efect depurativ, diuretic, stimulează secreția și eliminarea bilei, crește tonusul organismului și regenerează ficatul.

Rostopasca ajută și ea la scăderea colesterolului și la digestia grăsimilor, crește secreția biliară, fiind un suport pentru ficat în hepatite, dischinezii și colici biliare.

Ceaiurile de cătină și măceșe combat inflamația și țintesc curățarea în profunzime a ficatului și căilor biliare. În același timp, întăresc imunitatea și furnizează organismului doza necesară de antioxidanți.ceai la punga

Frunzele de anghinare contribuie și ele la menținerea sănătății ficatului, reduc nivelul de lipide din sânge, au efect hepatoprotector, diuretic, depurativ, hipocolesterolemiant. Ceaiul din această plantă este util în ciroză, hepatită, steatoză hepatică sau dischinezie biliară, dar și tuturor celor care vor să-și mențină ficatul sănătos. Și sucul de anghinare este un remediu naturist care curăță ficatul de toxine, reduce valorile grăsimilor din sânge şi stimulează secreţia biliară.

Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste împotriva afecțiunilor ficatului, fiind utilizat de secole ca tonic amar hepatoprotector. Efectul benefic îi este dat de silimarină, substanţă cu efect de regenerare a celulelor ficatului. Are un uriaș rol antioxidant, susține detoxifierea, reduce colesterolul și stimulează digestia.

Este recomandat să bei aceste ceaiuri pe stomacul gol sau înainte de mese. Totuși, nu e suficient să consumi ceaiuri pentru a detoxifia corect ficatul. Alimentația este foarte importantă în perioada curei și trebuie să fie bazată pe legume și fructe care, datorită conținutului de vitamine și minerale, ajută ficatul să elimine toxinele. Mănâncă salate care conţin spanac, ţelină, castraveţi, ornate cu mult pătrunjel, bea sucuri de ridiche neagră, de sfeclă roşie, de morcovi, de mere, sau de citrice și evită alcoolul, grăsimile, prăjelile și alimentele procesate.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.