Ceaiuri BIO, ECO, organice sau… normale. Care e diferența? – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ceaiuri BIO, ECO, organice sau… normale. Care e diferența?

Articole

De câte ori nu te-ai lăsat ademenit de vânzătorii din piață cu „roșii BIO”, sau de câte ori nu ai auzit expresia „mănânc ouă/lapte BIO, de la țară”? Ce înseamnă „BIO” sau „ECO”? Pentru mulți, aceste apelative sunt sinonime cu naturalul, cu simplitatea, cu întoarcerea la natură. E adevărat, ar putea reprezenta o hrană mai „curată”, lipsită de chimicale și de aditivi. Dar e mult mai mult decât atât.

De unde știi că țăranul care îți vinde roșiile în piață nu le-a stropit cu generozitate înainte, așa cum face de generații întregi? Sau că mușețelul pe care îl culegi singur din curtea casei nu e atins de poluarea traficului din apropiere? „Natural” ori „de la țară” nu e totuna cu BIO, ECO, organic. Pentru acestea din urmă e nevoie de o atestare documentară și de un control mult mai riguros. Pentru a înțelege mai bine, haideți să le luăm pe rând și să explicăm diferențele!

Sunt 4 denumiri acceptateceai bio 7 plante

Produs BIO, ECO, ecologic, organic. Între ele nu e nicio diferență, înseamnă același lucru. Toate cele 4 variante sunt denumiri acceptate atât în UE, cât și pe plan internațional. Este la alegerea firmei producătoare ce variantă preferă. Fares, de exemplu, a ales denumirea „BIO” pentru trei dintre produsele sale: ceai natural din 7 plante, ceai de mentă și ceai de mușețel. Acestea se găsesc atât în varianta BIO, cât și în varianta normală, „regular”. Ce înseamnă asta? Care e diferența dintre ceaiul clasic și cel BIO? Ambele sunt sănătoase, cultivate și recoltate cu dragoste și respect pentru natură. Nu diferă ca gust sau ca efect terapeutic.

Care e diferența dintre produsul BIO și varianta lui clasică?

Varianta BIO, însă, îndeplinește niște rigori standard: sămânța plantei, solul în care se cultivă, îngrășămintele folosite, toate sunt certificate pentru uz bio. Inclusiv depozitarea și ambalajele sunt diferite. Cultivatorii, fermierii, furnizorii de îngrășămite și substanțe de tratament sunt inspectați și certificați în acest sens. Abia la final, după verificări amănunțite, produsul obține certificarea, care are o valabilitate de un an. Anual, organismele abilitate fac inspecție și recertificare.

Unde se găsesc?

Prin urmare, dacă vrei să ai siguranța că produsul consumat este de top, mergi la standurile „BIO” din cadrul magazinelor naturiste, farmaciilor sau supermarketurilor. Produsele certificate pot sta și pe același raft cu „suratele” lor necertificate, cu condiția să fie lăsat un mic spațiu între ele, pentru delimitare.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.