Se apropie sezonul rece, și e bine să ai în casă ceaiul Plantusin, o combinație de 10 plante medicinale eficiente în caz de tuse.
De ce să alegi ceaiul Plantusin?
Un ceai cald, cu plantele potrivite te poate ajuta de la primele semne de răceală. Ceaiul Plantusin conține şovârv, muguri de pin, pătlagină, cimbru, cimbrişor, ghimbir, flori de tei, scaiul vântului, lichen de piatră, cuișoare, plante special alese pentru a conferi efect expectorant, emolient, antimicrobian, antiinflamator și antispastic bronșic.
• Șovârvul - este folosit în tradiția populară românească în ceaiuri pentru piept și contra durerilor de gât. Cercetările moderne au arătat că are proprietăți antivirale, antibacteriene, expectorante, antispastice, fiind util în inflamații și infecții ale căilor respiratorii și astm.
• Muguri de pin - prin conţinutul lor de ulei volatil fluidifică secreţiile bronşice fiind astfel un bun expectorant; au acțiune antiinflamatoare calmând iritațiile și hiperreactivitatea căilor respiratorii.
• Pătlagina – este binecunoscută pentru propritățile sale de calmare a tusei prin efectul emolient conferit de polizaharidele din compoziția sa.
• Cimbrișorul, cimbrul și cuișoarele – au efect antiinflamator, antiseptic și anagezic, fiind eficiente în inflamaţii ale căilor respiratorii, răceală, gripă.
• Ghimbirul - este un foarte bun expectorant şi fluidificant ale secretiilor bronsice, antiinflamator şi antimicrobian cu efect încălzitor, eficient în tusea productivă, cu expectoratie abundentă.
• Florile de tei și lichenul de piatră - datorită cantităţii mari de mucilagiu pe care îl conţin formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, astfel calmează iritaţiile, reduc inflamaţia tractului respirator.
• Scaiul vântului este un remediu tradiţional românesc pentru tratarea tusei. Are proprietăţi expectorante, fluidificante ale secreţiilor bronşice, antiinflamatoare și antispastice bronșice.
Când este recomandat ceaiul Plantusin?
Poți apela la acest ceai în caz de afecțiuni acute și cronice ale aparatului respirator: stări gripale, laringită, traheită, bronșită, tuse de diferite etiologii. Ceaiul se poate administra și în perioada de sarcină și alăptare.
Se poate asocia acest ceai și cu alte produse contra tusei?
În cazul tusei productive poți pune într-o cană de ceai Plantusin, 2-3 linguri de sirop Plantusin forte sau sirop de ridiche neagră ori muguri de pin. În cazul tusei seci poți asocia ceaiul cu sirop Plantusin sau comprimate de supt Plantusin calmant.