facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-12-01
Vizualizari: 485
Comentarii: 0
Ceaiul în lume, în cifre

Potrivit statisticilor, românii consumă anual, în medie, 100 de grame de ceai, echivalentul a 50 de pliculeţe – vorbim de cantitatea de frunză tocată, nu de litri de băutură rezultată. Ai spune că românii beau ceai o singură dată pe săptămână, în medie – la fel ca grecii, italienii, spaniolii sau albanezii.

 În mod surprinzător, în Republica Moldova se consumă de două ori mai mult ceai, în medie. Adică 100 de pliculeţe. Bulgarii înmoaie anual în apă fierbinte 200 de pliculeţe, în medie, la fel ca cehii sau canadienii.

 La polul opus sunt sud-americanii, unde se bea ceai în mod intens. Paraguay deţine recordul mondial, cu 11 kilograme de ceai pe an, per capita – echivalentul a 5.500 de pliculeţe! Sau 275 de cutii obişnuite de ceai, de peste cinci 100 de ori mai mult ca românii. Oare câtă apă trebuie să fiarbă pentru a face atâtâ de mult ceai?

Dacă ar trebui să fabrice ceai pentru paraguayeni, noi cei de la Fares Orăştie, liderul pieţei din România, ar trebui să livrăm nu 20 de milioane de cutii ca acum, ci două miliarde de cutii de ceai!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri