facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-04-19
Vizualizari: 574
Comentarii: 0
Ceai verde - boost de detoxifiere și energie pentru curele de slăbire -

Ceaiul verde este un tip de ceai obținut, spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Diferența în producerea lui față de producerea ceaiului negru constă în faptul că procesul natural de fermentație este oprit. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate și rulate, astfel împiedicându-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut și sub denumirile de ceai nefermentat și ceai virgin.

Activitatea ceaiului se datorează în primul rând conținutului de teină, de tanini si de compuși polifenolici. Polifenolii și catechinele combat radicalii liberi, iar alcaloizii exercită un efect de stimulare nervoasă. Flavonoidele, se pare, protejează împotriva stresului. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor.

Studiile au analizat efectul extractului de ceai verde cu privire la reducerea grăsimii corporale și a riscului cardiovascular la 240 persoane obeze. După 12 săptămâni de aport zilnic de catechine din ceaiul verde s-a observat scăderea greutății corporale, a indicelui de masă corporală, circumferința taliei, circumferința șoldului, zona de grăsime viscerală și zona de grăsime subcutanată. De asemenea, s-a observat reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului, sugerând astfel că extractul de ceai verde este eficient în reducerea obezității și a riscului de boli cardiovasculare.controlul greutatii

Mecanismele de acțiune propuse ar fi:

(i) scăderea absorbției lipidelor și proteinelor de către constituenții ceaiului în intestin, reducând astfel aportul de calorii; și

(ii) activarea protein kinazei de către polifenolii din ceai care sunt biodisponibili în ficat, mușchii scheletici și țesuturile adipoase.

Importanța relativă a acestor două mecanisme depinde de tipurile de ceai și de dieta consumată de indivizi. Protein kinaza activată de AMP ar scădea gluconeogeneza și sinteza acizilor grași și ar crește catabolismul, ducând la reducerea greutății corporale și la ameliorarea sindromului metabolic.

Extractul de ceai verde îl regăsim în produsul Siluetă perfectă, controlul greutății, M101, capsule, ce ajută la scăderea în greutate și contribuie la menţinerea unei greutăţi corporale normale.

Bibliografie

Nagao T, Hase T, Tokimitsu I. A green tea extract high in catechins reduces body fat and cardiovascular risks in humans. Obesity (Silver Spring). 2007 Jun;15(6):1473-83. doi: 10.1038/oby.2007.176. PMID: 17557985.

Yang CS, Zhang J, Zhang L, Huang J, Wang Y. Mechanisms of body weight reduction and metabolic syndrome alleviation by tea. Mol Nutr Food Res. 2016 Jan;60(1):160-74. doi: 10.1002/mnfr.201500428. Epub 2015 Dec 9. PMID: 26577614; PMCID: PMC4991829.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri