facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-02
Vizualizari: 1180
Comentarii: 0
Ceai din plante pentru stimularea lactației

Alăptarea este o perioadă specială în viața unei mame și a copilului ei ce poate constitui o experiență minunată. Este important ca mama să adopte o alimentație echilibrată care să aducă aportul de nutrienți necesari. Există anumite alimente, plante medicinale și aromatice care au efect de stimulare a secreției de lapte în perioada de alăptare. Majoritatea acționează prin creșterea producției și eliberării unui hormon numit prolactină, eliberat de către glanda pituitară anterioară. Acest hormon se leagă de receptorii celulelor mamare producătoare de lapte şi printr-un şir de reacţii biochimice determină secreţia lactată. Iată câteva din cele mai apreciate plante și totodată condimente  cu efect galactogog.

Chimen

Chimenul este recunoscut ca stimulent al lactației, fiind sigur și bine tolerat de către femeile care alăptează. Studiile au arătat că administrarea orală a unui extract apos de chimen a crescut secreția laptelui, conținutul de glicogen și proteinele al acestuia, prin creșterea nivelul seric de prolactină.   

Anason

Anasonul este o plantă de la care se folosesc semințele, ce au un gust dulce, aromat. Acestea cresc secreţia lactată datorită conţinutului de principii fitoestrogenice, cum sunt: anetolul, dianetolul, estragolul care stimulează secreţia de prolactină și astfel producerea de lapte matern.

Fenicul

Feniculul este de asemenea o plantă foarte răspândită pentru stimularea lactației. Un studiu realizat în anul 2013 de Honarvar și colaboratorii săi, arată că feniculul afectează în mod semnificativ nivelul de prolactină serică la mamele care alăptează, demonstrând astfel mecanismul de acţiune galactogog.stimularea lactatiei

Urzică vie

Urzica vie a fost utilizată de secole de mamele care alăptează. Este o plantă cu proprietăți nutritive care se recomandă să fie luată imediat după naștere. Prin conținutul său bogat în fier și numeroase alte minerale și vitamine, ajută la eliminarea oboselii și anemiei postpartum, având totodată și efect galactogog.

Roiniță

Roinița, cunoscută pentru proprietățile sale anticolcative și calmante, este utilă tinerelor mămici și prin capacitatea de a îmbunătăți hrănirea bebelușului la sân. Numeroase publicații descriu efectul său galactogog prin stimularea prolactinei, care declanşează secreţiea lactată și menţine producerea de lapte la mamele care alăptează.

Puteți folosi aceste plante individual, sub formă de infuzie, sau combinate în formula ceaiului Stimularea lactației, din care beți 3 căni pe zi.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri