Pentru a trata corect infecțiile fără să apară recidive, pentru a produce cât mai puține daune în organism, antibioticele trebuie luate cu cap. Adică administrate conform recomandărilor medicului, la ore fixe și pe durată fixă. Antibioticele naturale, cum ar fi Biomicin Forte, chiar dacă sunt infinit mai bine asimilate și tolerate, fără să producă efecte adverse, sunt totuși tratamente naturiste cu o schemă clară de administrare. Nici ele nu se iau după ureche. Iată ce reguli trebuie să respecți pe durata tratamentului!
Respectă orele de administrare
Unele medicamente de sinteză se iau o dată la 6 ore, altele la 8, 12 sau la 24 de ore. Asta pentru a se menține un flux constant de substanțe antibiotice în corp și a nu lăsa bacteriile dăunătoare să se „regrupeze”. Ideal este să iei doza de medicament la ora stabilită. Dacă ai uitat, ia-o atunci când îți aduci aminte și continuă schema obișnuită. Însă dacă mai e puțin până la ora la care trebuia oricum să iei următoarea doză, renunță la prima și nu o dubla, deoarece riști efecte secundare. Și antibioticele naturale e bine să fie luate de 3 ori pe zi (pentru adulți), la o oră după masă. Bacteriile trebuie să primească periodic și constant doza de antibiotic pentru a fi distruse.
Du tratamentul până la capăt
Chiar dacă boala dă semne de vindecare, urmează în continuare tratamentul atât cât ţi-a fost prescris de medic. Altfel, poate recidiva, iar bacteriile pot dezvolta rezistenţă la antibioticele pe care le-ai luat până acum. La antibioticele naturale, pe bază de uleiuri esențiale, durata unei cure este de 10-14 zile. Fă-ți analizele și, dacă mai e nevoie, poți relua tratamentul după o pauză de două săptămâni.
Nu uita să-ți protejezi stomacul!
Pe perioada tratamentului, e bine să consumi mai multe prebiotice (polen crud, rădăcină de cicoare, rădăcină de păpădie, fructe de merișor) și probiotice (iaurturi, drojdii, alimente fermentate). Nu trebuie consumate concomitent cu pastilele, ci la două-trei ore distanţă, deoarece ele diminuează efectul antibioticului. Mănâncă zilnic, mai ales în această perioadă, legume cu frunze verzi, cum sunt spanacul, salata verde, dar şi seminţe de in şi de dovleac, surse importante de vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali care vor ajuta organismul să se refacă. Bea ceaiuri medicinale de muşeţel sau de gălbenele, care au efect gastro-protector, antiinflamator şi bactericid.
Antibioticele naturale se pot administra concomitent cu cele de sinteză
Nu interferează, dimpotrivă – cele naturale măresc eficacitatea pastilelor de la farmacie, le reduc efectele adverse și previn instalarea rezistenței bacteriene.
Uleiurile esențiale
Sunt cele mai puternice și eficiente antibiotice naturale. Se pot administra fără probleme inclusiv copiilor, nu distrug flora intestinală și nu scad imunitatea. Se pot lua și preventiv, în răceală și gripă, dar nu pe termen nedefinit sau haotic. Cele mai bune uleiuri sunt cele de cimbru, cuișoare și ti-tree. Se găsesc sub formă de capsule Biomicin, în farmacii și magazine naturiste.