facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-04-24
Vizualizari: 13790
Comentarii: 0
Ce trebuie să știi când iei antibiotice

Antibioticele salvează vieți, însă de-a lungul anilor oamenii au abuzat de ele. Se vând tot mai multe, tot mai puternice și asta în urma rezistenței pe care bacteriile au dezvoltat-o. S-a ajuns aici din cauza greșelilor pe care le facem în timpul tratamentului. Iată de ce trebuie să ții cont când urmezi un astfel de tratament!

  1. Ia-le doar când e absolut necesar, în urma investigațiilor și la recomandarea unui medic.
  2. Dacă tot apelezi la ele, măcar ia-le corect. Unele medicamente de sinteză se iau o dată la 6 ore, altele la 8, la 12 sau la 24 de ore. Asta pentru a se menține un flux constant de substanțe antibiotice în corp și a nu lăsa bacteriile dăunătoare să se „regrupeze”.
  3. Încearcă să le administrezi la ora stabilită. Dacă ai uitat, ia-le atunci când îți aduci aminte și continuă schema obișnuită. Însă dacă mai ceai medicinale puțin până la ora la care trebuia oricum să iei următoarea doză, renunță la prima și nu o dubla, deoarece riști efecte secundare.
  4. Du tratamentul până la capăt. Chiar dacă boala dă semne de vindecare, urmează în continuare tratamentul atât cât ţi-a fost prescris de medic. Altfel, poate recidiva, iar bacteriile pot dezvolta rezistenţă la antibioticele pe care le-ai luat până acum.
  5. E necesar să-ți protejezi stomacul în perioada tratamentului. Pastilele pentru protecția gastrică se iau la câteva ore distanță de antibiotic, pentru a nu-i diminua efectul. În același timp, consumă mai multe probiotice (se găsesc în murături, iaurturi, lapte) și bea ceaiuri cu efect gastro-protector (ceai de mușețel, ceai de gălbenele).
  6. Dacă mai iei și alte medicamente, trebuie să știi că antibioticele pot reduce sau chiar anula efectul lor (spre exemplu anticoncepționalele sau medicamentele contra arsurilor la stomac).
  7. Alimentația poate și ea influența efectul pastilelor. Combinate cu lactate, efectul pastilelor scade, iar grepfrutul, pe de altă parte, are puterea de a le tripla efectul, ducând la reacții adverse.
  8. După un tratament cu antibiotice de sinteză, sistemul digestiv este destul de serios afectat și are nevoie de luni de zile pentru a reveni la normal. Printre efectele secundare se numără diareea, durerile de stomac, arsurile gastrice, candidoza (infecția cu ciuperci, care apare la nivel bucal sau genital), scăderea imunității.
  9. În cazul antibioticelor naturale, pe bază de uleiuri esențiale din plante, lucrurile sunt mai simple, mai sigure, mai eficiente. Și ele trebuie administrate după o schemă de tratament, pentru a avea efect, însă nu ridică probleme (nu scad imunitatea, nu distrug flora intestinală).
  10. Antibioticele naturale se pot administra concomitent cu cele de sinteză pentru că le sporesc efectul și elimină riscul de rezistență la antibioticul clasic.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri