facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-08-07
Vizualizari: 801
Comentarii: 0
Ce trebuie să cuprindă o "cură" completă de imunizare

Ca să-ți întărești organismul în fața virusurilor și bacteriilor, nu e suficient să iei, timp de câteva săptămâni, niște suplimente alimentare. Trebuie să acționezi de pe mai multe fronturi. Odihna, sportul, alimentația sănătoasă și viața echilibrată în general sunt factori esențiali pentru imunitatea ta.

Stilul alimentar

Renunță la alimentele procesate, la fast-food, zahăr, alcool, sucuri acidulate, și intră mai des în piețe, în magazine naturiste. Aici găsești tot ce ai nevoie pentru sănătatea ta. Aprovizionează-te cu fructe și legume de sezon, cât mai colorate: ardei gras, pătrunjel, fructe de pădure (bogate în vitamina C), morcovi, roșii, caise (pentru conținutul lor de betacaroten), ceapă și usturoi (adevărate antibiotice naturale). Introdu în alimentația ta proteine de calitate și grăsimi bune (uleiuri presate la rece, fructe oleaginoase), cereale integrale, ceaiuri din plante medicinale.

Scapă de stres!

Este cel care poate șubrezi dramatic imunitatea. Potrivit nenumăratelor studii, în perioadele stresante organismul nostru secretă cortizon, hormon care scade formarea anticorpilor.

Fă sport!

În special mișcarea făcută în aer liber îmbunătățește circulația sanguină, oxigenează celulele și stimulează secreția de serotonină, „hormonul fericirii”.

Odihnește-te!

Parcă nimic nu se compară cu un somn bun de noapte. E recomandat să dormi cel puțin 7-8 ore. În timpul somnului, organismul se reface și crește nivelul de globule albe, care au rol de întărire a imunității.

Apelează la plante și ciuperci medicinale!

Fă o cură de 1-2 luni cu ceaiuri din plante cu efect imunostimulator (echinacea, măceșe, soc, noni, gheara mâței) și cu remedii sub formă de pulbere sau capsule din ciuperci medicinale. Maitake este una dintre cele mai cunoscute ciuperci cu mare putere de întărire a imunității, Shiitake este și ea în top, recomandată pentru tonifierea organismului (ea stimulează șase tipuri de celule ale sistemului imunitar, capabile să înfrângă orice boală infecțioasă ori tumorală), iar Cordyceps este o altă ciupercă devenită populară datorită capacității sale de a spori rezistența fizică și de a ajuta la refacerea organismului aflat în convalescență.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri