Imunitate
 
 

Ce trebuie să cuprindă o „cură” completă de imunizare

shutterstock_613651484

Ca să-ți întărești organismul în fața virusurilor și bacteriilor, nu e suficient să iei, timp de câteva săptămâni, niște suplimente alimentare. Trebuie să acționezi de pe mai multe fronturi. Odihna, sportul, alimentația sănătoasă și viața echilibrată în general sunt factori esențiali pentru imunitatea ta.

Stilul alimentar. Renunță la alimentele procesate, la fast-food, zahăr, alcool, sucuri acidulate, și intră mai des în piețe, în magazine naturiste. Aici găsești tot ce ai nevoie pentru sănătatea ta. Aprovizionează-te cu fructe și legume de sezon, cât mai colorate: ardei gras, pătrunjel, fructe de pădure (bogate în vitamina C), morcovi, roșii, caise (pentru conținutul lor de betacaroten), ceapă și usturoi (adevărate antibiotice naturale). Introdu în alimentația ta proteine de calitate și grăsimi bune (uleiuri presate la rece, fructe oleaginoase), cereale integrale, ceaiuri din plante medicinale.

Scapă de stres! Este cel care poate șubrezi dramatic imunitatea. Potrivit nenumăratelor studii, în perioadele stresante organismul nostru secretă cortizon, hormon care scade formarea anticorpilor.

Fă sport! În special mișcarea făcută în aer liber îmbunătățește circulația sanguină, oxigenează celulele și stimulează secreția de serotonină, „hormonul fericirii”.

Odihnește-te! Parcă nimic nu se compară cu un somn bun de noapte. E recomandat să dormi cel puțin 7-8 ore. În timpul somnului, organismul se reface și crește nivelul de globule albe, care au rol de întărire a imunității.

Apelează la plante și ciuperci medicinale! Fă o cură de 1-2 luni cu ceaiuri din plante cu efect imunostimulator (echinacea, măceșe, soc, noni, gheara mâței) și cu remedii sub formă de pulbere sau capsule din ciuperci medicinale. Maitake este una dintre cele mai cunoscute ciuperci cu mare putere de întărire a imunității, Shiitake este și ea în top, recomandată pentru tonifierea organismului (ea stimulează șase tipuri de celule ale sistemului imunitar, capabile să înfrângă orice boală infecțioasă ori tumorală), iar Cordyceps este o altă ciupercă devenită populară datorită capacității sale de a spori rezistența fizică și de a ajuta la refacerea organismului aflat în convalescență.

Comentarii

Articole recomandate
Ce trebuie să cuprindă o „cură” completă de imunizare

Biomicin forte cps moi

Antibiotic 100% natural cu spectru larg pentru infecţii respiratorii de tip bacterian. Evaluarea clinică a eficienţei a demonstrat că produsul a fost suficient pentru ameliorarea simptomelor clinice la peste 96% din pacienţii cu patologie infecţioasă bronho-pulmonară, fiind bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.  Nu p

citește mai departe

 
Ce trebuie să cuprindă o „cură” completă de imunizare

Nu lăsa iarna să-ți strice silueta!

Ai grijă ce și cât mănânci iarna, dacă vrei să arăți bine vara! Și spunem acest lucru pentru că știm cu toții că în sezonul rece obiceiurile alimentare se schimbă. Dacă în luna lui cuptor tot ce ne cerea organismul era o felie mare de pepene roșu, acum tindem să mâncăm mult mai consistent, mai gras, mai mult. Evident, acul câ

citește mai departe

 
Ce trebuie să cuprindă o „cură” completă de imunizare

Tot ce trebuie să știi despre sinuzită

Infecția sinusurilor, sau sinuzita, apare în urma unei răceli incorect tratate. Acumularea de mucus, praf și alte microorganisme la nivelul sinusurilor duce la inflamarea acestora și cauzează o serie de simptome supărătoare. Se poate trata cu remedii din plante. Simptomele, asemănătoare cu cele ale răcelii În ceea

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!