Ce tratament anti-răceală e sigur în sarcină – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ce tratament anti-răceală e sigur în sarcină

Sfaturi Practice

Când eşti însărcinată, orice problemă de sănătate pune probleme. Chiar şi o simplă răceală. Nu te mai poți trata cu orice medicament, inclusiv lista remediilor naturiste este restrânsă. Iată, totuși, la ce poţi apela în siguranţă!

Pericolele nu sunt de ignorat

În perioada sarcinii, sistemul imunitar funcţionează la capacitate mai redusă pentru a împiedica organismul să respingă sarcina, ceea ce e normal, însă, din această cauză, femeia însărcinată este mai vulnerabilă la răceli şi infecţii. Odată contactate, acestea nu se pot trata cu medicamentele obişnuite. Multe remedii, chiar şi cele naturale, din plante, sunt interzise în sarcină. Un alt pericol este febra. Dacă eşti în primele 12 săptămâni, o temperatură corporală de 39 de grade Celsius poate opri sarcina din evoluţie sau poate afecta fătul. De aceea, într-o astfel de situaţie e bine să te prezinţi urgent la medic.

Primele măsuri în caz de răceală

Hidratează-te cu ceaiuri

Încă de când apar primele simptome e necesar să iei măsuri. Odihneşte-te mai mult, ca să-i dai organismului şansa să se recupereze, să aibă forţă să lupte cu boala. De asemenea, hidratează-te! Ceaiurile calde sunt ajutoare de nădejde în această problemă medicală. Poţi bea în siguranţă ceai de soc, de tei, de echinacea, de hibiscus, de muguri de pin, de cătină şi de măceşe, care desfundă nasul, au efect emolient, întăresc imunitatea şi contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar. Evită ceaiurile de sunătoare, lemn dulce, cimbru, busuioc, căci sunt stimulente uterine care favorizează contracţiile. Evident, nu siropînseamnă că dacă bei o cană de ceai imediat apar efectele adverse. Se consideră că sarcina ar fi în pericol dacă ceaiurile sunt consumate în cantităţi mari sau dacă se face un tratament pe o durată mai mare. Pentru efecte mai intense, se pot asocia capsule din frunze de măslin, lichen de piatră, turmeric, ghimbir şi siropuri antiseptice şi antitusive.

Durerile în gât

Pentru durerile în gât şi ameliorarea tusei, apelează la un remediu vechi – gargara cu apă şi sare. Durerea în gât se mai poate trata cu sirop de ridiche neagră cu miere sau cu ceapă/usturoi şi miere. Aceste două antibiotice naturale, însă, nu sunt indicate mămicilor care alăptează căci pot modifica gustul laptelui.

Desfundarea nasului

Pentru desfundarea nasului şi ameliorarea durerilor în gât, fă inhalaţii cu aburi, presărând în apa fierbinte câteva frunze de mentă sau de busuioc. Evită descongestionantele din farmacie şi prepară-ţi singură, în casă, o soluţie din apă şi sare, din care îţi pui în nas câteva picături, la nevoie.

Pentru întărirea imunităţii

Consumă multe fructe şi legume proaspete, mănâncă supe de pui, carne slabă, bine preparată termic, sucuri naturale din citrice, ceaiuri de cătină şi de măceşe.

Tratamentul pentru răceală în timpul alăptării trebuie să respecte cam aceleași reguli ca și în perioada sarcinii. Tot ce consumi, se transmite copilului, prin lapte, așa că e bine să folosești doar remedii naturale şi sigure. Ceaiurile pe care le poţi bea în siguranţă sunt cele de muşeţel, de tei, de mentă, de ghimbir, de soc sau de echinacea. Este doar un mit că nu e bine să alăptezi când eşti răcită. Ba chiar e indicat, atât timp cât ai grijă la igienă şi porţi o mască medicinală la nas şi gură. Organismul tău a început să producă anticorpi împotriva bolii pe care îi vei transmite și bebelușului, întărindu-i astfel imunitatea.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.