facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-05-19
Vizualizari: 1329
Comentarii: 0
Ce simte bebe în burtică

Simțurile bebelușului se dezvoltă încă din burtica mamei. Mai întâi apare simțul tactil, apoi cel chimic, al gustului, al echilibrului, auzului și la final al văzului. Prin urmare el simte foarte multe și chiar s-a dovedit că are memorie intrauterină. Recunoaște vocea mamei, îi preia emoțiile, e atent la sunetele din exterior și chiar adoră să fie mângâiat.

Ce aude? Fătul are auzul dezvoltat din a 25-a săptămână de sarcină. Vocea mamei ajunge la el cu cea mai mare intensitate, începe să se obișnuiască și cu vocea tatălui sau a altor membri ai familiei. Aceste abilități îi permit să se obișnuiască mai ușor cu noul mediu extern, după naștere.

Să-i pui sau nu muzică? Mulți specialiști susțin că fătul are memorie, şi fixează informațiile pe care le primește. Cu toate acestea, prea multe zgomote nu fac decât să îl deranjeze, supra stimularea auditivă putând fi nefastă. Muzica mai ușoară însă, care produce mamei endorfine, îl poate face și pe el, în burtică, mai fericit.

Doarme şi visează. Vă mai întrebați ce face bebe cât e ziua de lunga? Dacă doarme, visează? Răspunsul e da! Un studiu american realizat încă din anii 2000 a arătat prezența unui ritm zi-noapte la copil din săptămâna 28 de sarcină, iar în săptămâna 30 somnul este ca al unui adult, ceea ce i-a făcut pe cercetători să presupună că și visele ar putea fi, la fel de bine, prezente.

Simte durere? Stați liniștite, bebe nu poate simți vreo durere fizică, fiind protejat de sacul amniotic.

Sughiță, zâmbește sau se încruntă. În lumea lui, bebelușul nenăscut reacționează la tot felul de stimuli care vin în primul rând de la mamă. Dacă femeia e stresată, adrenalina trece de bariera placentară, variațiile ritmului ei cardiac şi respirator se transmit la copil. Dacă mama consumă zahăr, poate să facă şi el tumbe în lichidul amniotic de la atâta energie. Mulți copii sughiță în uter deoarece respiră în lichidul amniotic sau îl beau, și atunci când lichidul intră și iese din plămâni, se contractă diafragma și apar sughițurile.

În concluzie, bebelușului tău îi este bine acolo unde e acum. Vorbește-i, leagănă-l în timp ce te plimbi prin parc, simte-te tu bine, iar hormonii fericirii ajung până la el. Ai doar grijă ce mănânci și ce bei, ca să-i furnizezi toți nutrienții de care are nevoie. În rest, doar bucură-te de această perioadă unică în viața ta!

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri