facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-05-21
Vizualizari: 4078
Comentarii: 0
Ce și cât sport să faci dacă ai probleme cu ficatul

Cei care suferă de afecțiuni ale ficatului se simt în permanență obosiți, fără energie. Numai chef de sport nu au! Însă ar face bine să se mobilizeze și să facă zilnic puțină mișcare. Sportul este un adevărat remediu naturist care îi ajută să se vindece mai repede.

Potrivit unor studii, exercițiile fizice regulate îmbunătățesc metabolismul, cresc imunitatea organismului și reduc efectele negative ale bolilor de ficat. Și îți vom da mai multe motive:sustine sanatatea ficatului

- Sportul reduce „colăceii” de pe abdomen, prin urmare, scade și nivelul de grăsime din ficat.

- Dacă ai probleme cu ficatul, una dintre cele mai mari neplăceri este oboseala permanentă. Poate ți se va părea ciudat, dar sportul îți va da energie. Începutul e greu, până te mobilizezi. Vei vedea că după o oră de mișcare te vei simți mai bine.

- În timpul efortului, inima pompează mai mult sânge în organism, care implicit ajunge și irigă și ficatul.

- Nu în ultimul rând, sportul ajută la oxigenarea mai bună a creierului și crește nivelul de serotonină, hormonul fericirii. Astfel, e foarte important ca cei care urmează tratament cu interferon și se confruntă cu depresie, stres, să înceapă să facă puțină mișcare. În felul acesta, cresc și rezistența organismului și îl ajută să lupte cu boala.

Nu trebuie să te forțezi, să-ți depășești limitele, nu ești la maraton. Începe cu 20-30 de minute de mișcare pe zi, crescând treptat ritmul. Îți recomandăm mersul pe bicicletă, o alergare ușoară, o plimbare în ritm mai alert, sau chiar dans, dacă îți face plăcere. Ce e bun pentru minte, e bun și pentru trup. Acest gen de activități plăcute te revitalizează, reduc anxietatea și chiar te ajută să dormi mai bine noaptea. Cu timpul, treci la exerciții mai complexe, aerobice, la aparate sau la salteluță. Din nou, cunoaște-ți limitele, nu trebuie să bați niciun record, ce-i prea mult chiar strică!

În tot acest timp, nu uita să te hidratezi. Bea cel puțin doi litri de apă plată, de limonade și ceaiuri medicinale cu efect hepatoprotector. Cei care urmează tratament cu interferon chiar au nevoie de mai multe lichide pentru a reduce efectele secundare ale tratamentului. Sportul, asociat cu o dietă sănătoasă, ajută la vindecarea afecțiunilor hepatice și previn boala ficatului gras.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri