facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 14915
Comentarii: 0
Roșu în gât la copii - tratamente naturiste

Termenul de „roșu în gât la copii” este folosit pentru a descrie o inflamație a gâtului, cu referire fie la faringita acută, fie la amigdalită. Nu este o boală în sine, ci o manifestare, provocată de o infecție cu virusuri sau cu bacterii. De cele mai multe ori, vinovate sunt virusurile, iar tratamentul constă, astfel, în antivirale și în remedii naturiste pe cât de prietenoase cu organismul sensibil al celor mici, pe atât de eficiente.

Ce înseamnă „roșu în gât”?

Așa cum îi spune și numele, roșu în gât reprezintă inflamarea și înroșirea faringelui (primul segment al gâtului, aflat la baza limbii), înroșirea amigdalelor (acele glande ovale situate de-o parte și de alta a faringelui) și a cerului gurii (partea posterioară a bolții palatine).

Această înroșire este vizibilă la o simplă inspecție a gâtului, punându-l pe copil să deschidă gura mare și să zică „aaaaaa”.  

Roșu în gât la copii – cauze

Cele mai multe cauze ale gâtului roșu, iritat și inflamat sunt infecțiile virale, precum gripa și răceala. De ce afectează mai mult copiii? Pentru că ei au sistemul imunitar mai slab, în formare, ceea ce-i face mai vulnerabili în fața virusurilor. Asta cu atât mai mult cu cât intră mai des decât adulții în contact cu ele pentru că socializează mai mult unii cu alții la grădiniță, la școală, nu cunosc prea bine regulile de igienă, nu știu să se ferească.

Infecțiile bacteriene sunt provocate de obicei de streptococi, în special cei de grup A, fiind numite faringite streptococice.

Alte posibile cauze sunt alergiile, consumul de alimente iuți sau chiar aerul prea uscat din cameră.

Roșu în gât la copii – simptome

Pe lângă roșeața faringelui și amigdalelor, roșu în gât la copii se manifestă cu durere la înghițire sau la vorbire, senzație de iritație sau de arsură în gât și dificultatea de înghițire.

Știi că este vorba despre o infecție virală dacă, în plus, copilul se confruntă cu simptomele specifice răcelii: congestie nazală, rinoree, strănut, tuse, dureri de cap.

Dacă infecția este bacteriană, cel mic poate avea febră, frisoane, greață și vărsături.

În orice caz, este bine să mergeți la medic pentru a stabili exact cauza și a putea recomanda tratamentul necesar. Antibioticele se dau numai în infecție bacteriană, ele neavând niciun efect într-o infecție virală, pe când antiviralele sunt necesare dacă roșul în gât vine pe fondul unei răceli.

Roșu în gât nu ridică mari probleme şi se vindecă în câteva zile. Totuşi, pentru a diminua disconfortul şi a evita complicaţiile, e bine să iei măsuri.

Tratament naturist pentru roșu în gât la copii

  •       Tratamentul pentru roșu în gât la copii variază în funcție de microbul care a provocat infecția: virus sau bacterie. Fares vine cu soluții pentru ambele variante. Astfel, dacă roșul în gât apare în cadrul gripei sau răcelii, tratează-l cu spray pentru gât, sirop cu miere și propolis, comprimate de supt și/sau capsule din gama Biosept, gamă ce conține antivirale naturale ce acționează încă de la primele simptome, potrivite pentru întreaga familie. Dacă infecția este una bacteriană, ai la dispoziție antibiotice tot pe bază de plante, din gama Biomicin. Schema de tratament, combinațiile de remedii naturiste pentru copii se aleg în funcție de vârsta copilului.
  •       Este foarte important să se hidrateze, în această perioadă. Dă-i cât mai multe ceaiuri din plante medicinale, care au rol emolient, calmant, vindecător. Ca să îl determini să bea cât mai multe lichide, pune-i un pai în pahar și, de ce nu, o umbreluță, „ca la bar”.
  •       Dacă e suficient de mărișor încât să știe să facă gargară, pregătește-i un remediu naturist din bătrâni pentru roșu în gât – apă cu sare. Se pune o linguriță de sare la o cană de apă caldă și se face gargară cu acest amestec.
  •       Tinctura de propolis este valoroasă pentru afecțiunile gâtului. Pune-i 2-3 picături în lingurița cu miere pe care trebuie să o primească zilnic (dacă cel mic are peste un an).
  •       Se spune că ceaiul de ceapă face minuni în caz de roşu în gât. Se pun două cepe la fiert, cu tot cu foi, până se înmoaie. Zeama rezultată se bea caldă. Nu este foarte bună la gust, dar e foarte eficientă. Ca să accepte acest ceai, îndulcește-l cu puțină miere.
  •       Ceaiul de mușețel este, în schimb, mult mai bun la gust şi recomandat copiilor. Emolient, cicatrizant, antiinflamator și antiseptic, el calmează iritația gâtului. Adaugă în el miere și puțină zeamăReduce disconfortul digestiv de lămâie, aceste două ingrediente fiind recomandate pentru afecțiunile amigdalelor.
  •       De cele mai multe ori, din cauza durerii, copilul refuză să bea și să mănânce. Astfel, dă-i alimente moi și supe calde, sucuri de fructe proaspăt stoarse, compot şi ceaiuri medicinale. Evită mâncarea piperată, acidă, care irită și mai tare gâtul.
  •       Sucurile proaspete de morcov, sfeclă și castravete, băute individual sau combinate, s-au dovedit a fi foarte bune pentru tratarea amigdalitei.
  •       Îi mai poți da să bea lapte cald în care ai presărat un vârf de turmeric - un condiment mai puțin cunoscut la noi, cu un gust aproape insesizabil, dar care are o mare putere de a reduce inflamațiile însoțite de înroșire, este antiseptic și grăbește vindecarea. Laptele cu turmeric este considerat un foarte bun tratament naturist pentru roșu în gât la copii.
  •       Compresele calde, aplicate pe gât, au un efect liniștitor și reduc inflamația.
  •       Nu în ultimul rând, folosește un umidificator în camera celui mic. Caloriferul sau aerul condiționat usucă prea mult aerul și, implicit, gâtul.

Chiar dacă este o afecțiune comună a copilăriei, roșul în gât trebuie tratat cu seriozitate. Altfel, pot apărea complicații – infecția virală poate migra într-una bacteriană, care se poate extinde la sinusuri, la urechi.

 

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri