Publicat la:
2021-10-22
Vizualizari:
821
Comentarii:
0
Strănuți, ai o ușoară usturime în gât, parcă îți e mai frig decât de obicei și te simți mai obosit? E clar, te prinde răceala. Recomandat e să iei măsuri încă de acum, din prima zi, de la primele simptome. Contează enorm! De ce? Pentru că vei scurta perioada bolii, manifestarea va fi mult mai ușoară, iar vindecarea va decurge ușor, fără sechele sau complicații.
Cu cât iei mai repede măsuri, cu atât mai bine. Prima zi de răceală e, într-un fel, decisiv: dacă ai grijă și te tratezi, boala se va stinge rapid, fără să te chinuie prea mult. Dacă amâni tratamentul, starea de rău, tusea, durerea de cap se vor agrava. Iată ce ar fi de făcut în prima zi!
- Încearcă să te odihnești mai mult. Dacă ești la serviciu, învoiește-te pentru o jumătate de zi. Nimeni nu se va supăra, dimpotrivă, colegii îți vor fi recunoscători că nu-i expui virusului.
- Bea mai multe lichide, în special ceaiuri calde din plante, simple sau îndulcite cu miere și stropite cu suc de lămâie, după gust. Ceaiurile previn deshidratarea din această perioadă, ajută la ameliorarea simptomelor de gât uscat și desfundă nasul. Un mix de plante medicinale gata preparat îl poți găsi sub formă de plicuri solubile, Hapciu Solubil R30, special create pentru răceală și gripă. Au efect rapid asupra simptomelor, calmează iritațiile tractului respirator superior și scad febra. Se dizolvă în apă caldă și se beau ca pe ceai.
- Mănâncă mai ușor, fructe și legume, salată de pătrunjel, supe, broccoli fiert, preparate alături de care să pui un mujdei de usturoi sau ceapă proaspătă (antivirale naturale).
- Începe tratamentul din prima zi, cu remedii naturale antivirale care ameliorează simptomele virozelor încă de la prima administrare, astfel încât îți poți continua neîntrerupt activitatea zilnică. Ajută să iei și suplimente cu zinc, cu echinacea, propolis și vitamina C. Nu te aștepta să-ți întărească brusc imunitatea, acest lucru se face în timp, însă îți pot scurta considerabil perioada de boală. Poți consuma mai multe fructe de pădure cu miere (cătină, afine, merișoare), ceaiuri pentru imunitate sau capsule Imunitate care susțin apărarea sistemului respirator și digestiv.
- Pentru calmarea gâtului, ia comprimate de supt Biosept Plus pe bază de plante. Au puternic efect antiviral, antiseptic și calmant. Un remediu din bătrân este gargara cu apă caldă și sare.
- Evită, măcar în această perioadă, fumatul și consumul de alcool, care deshidratează și slăbesc imunitatea organismului.
- Încheie-ți ziua cu o baie fierbinte, pentru a relaxa mușchii încordați. Poți pune în apă sare de mare sau câteva picături de uleiuri esențiale, care vor desfunda nasul și vor calma tusea, prin umezirea gâtului uscat. Vei dormi ca un prunc și te vei trezi alt om.