Odată cu lăsarea serii, sistemul digestiv îşi încetineşte la jumătate „motoarele”. Intră în funcţiune acum alte organe, cum este ficatul şi vezica biliară, care au rolul de a curăţa sângele de toxine. Dacă mănânci seara târziu, organismul nu are timp să digere alimentele, acestea vor fermenta şi apare o serie de neplăceri: balonare, gaze, dureri abdominale, vei adormi mai greu şi vei avea un somn agitat. Mai mult decât atât, ficatul şi bila nu vor mai avea timp să elimine toxinele din organism, energia fiindu-le „furată” de digestie. Iar aşa apar alte probleme de sănătate. Nu-ţi cere nimeni să mergi la culcare cu stomacul chiorăind de foame. Trebuie doar să nu te culci imediat după ce ai mâncat, să eviţi anumite alimente şi să alegi altele, mai uşor de digerat.
De evitat:
– Mâncăruri grase, prăjeli, fast-food. Toate acestea stimulează producţia de acid gastric, care va „refula” spre esofag, cauzând arsuri.
– Carnea, în special cea roşie. Este greu de digerat.
– Dulciurile şi pastele făinoase. Au un conţinut ridicat de carbohidraţi cu asimilare rapidă. Nici ciocolata neagră nu e bună seara deoarece conţine cofeină care nu te va lăsa să dormi.
Recomandate:
– Mâncărurile uşoare şi porţiile mici.
– Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi cartofii, bananele, care au capacitatea de a relaxa musculatura.
– O salată formată din legume care se digeră uşor, cum ar fi morcovii, roşiile, dovleceii, castraveţii. Sau optează pentru legume fierte. Pune alături, în farfurie, o bucată de somon sau de ton care, pe lângă conţinutul sănătos de acizi graşi Omega-3, au capacitatea de a induce somnul.
–
– Mai poţi bea un pahar de lapte cald, îndulcit cu miere, un vechi remediu naturist pentru inducerea somnului.
Recomandarea Fares: Ceai Somn Liniştit, Ceaiul din plante medicinale Noapte Bună! şi capsulele Noapte Bună!, care susţin instalarea pe cale naturală a unui somn sănătos şi odihnitor.
Adaugă comentariu