facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-03-09
Vizualizari: 684
Comentarii: 0
Ce s-ar întâmpla în corpul tău dacă ai consuma produse bio

Produsele bio, eco sau organice nu sunt un moft, o modă. Ele sunt vizibil mai sănătoase decât cele tradiționale. Ce s-ar întâmpla dacă ne-am „teleporta” cu câțiva zeci de ani în trecut, când nu existau chimicale, pesticide, ierbicide, poluare, iar hrana era „curată”? Ce schimbări ar fi în corpul nostru dacă acum am trece exclusiv pe mâncare organică? O familie de 5 persoane din Suedia a aflat pe pielea ei, după ce a participat la un experiment realizat de un lanț alimentar, în colaborare cu Institutul de Cercetare a Mediului din Suedia.plante aromatice

Studiul, având o durată de 21 de zile, a încercat să afle ce efecte poate avea alimentația bio asupra organismului. Astfel, în prima săptămână, familia Palmberg nu și-a schimbat deloc stilul alimentar, a avut o dietă clasică. Apoi, fiecare membru a trimis câte o probă de urină la laborator. În urma analizelor, s-au găsit în corpul lor insecticide, fungicide și diverse alte chimicale. În următoarele două săptămâni, familia a trecut exclusiv pe alimentație bio. Cercetătorii le-au luat zilnic probe de urină. Schimbările se vedeau de la o zi la alta. Potrivit raportului citat de Huffpost, încărcăturile de pesticide din urina celor cinci membri ai familiei au scăzut chiar după prima zi. Până la sfârșitul celor două săptămâni, diferențele erau dramatice. „Când auzi asta, te gândești la copiii tăi. Substanțele chimice din corpul celor mici au scăzut și nu le vreau înapoi”, a declarat atunci, într-un video, Anette Palmberg.

Un alt studiu al Universității Newcastle a demonstrat că produsele organice pot avea cu 18 până la 69% mai mulți antioxidanți decât produsele clasice. Pe de altă parte, o clinică din Minnesota, SUA, a demonstrat că alimentele bio nu au neapărat o valoare nutritivă crescută, ci avantajul lor constă mai degrabă în reducerea expunerii la pesticide. Și cercetătorii români din cadrul Universității Oradea au făcut în 2015 un studiu care a arătat că produsele crescute industrial au de 10 ori mai multe substanțe nocive decât mâncarea bio. „Substanțele toxice încep să apară în zona de nitrați, nitriți, dar în ultimul timp s-a observat prezența unor cantități de metale grele”, declara la Digi24 Adrian Timar, coordonatorul studiului.

Încă știm foarte puțin despre efectele pe termen lung ale consumului de alimente tratate cu pesticide. Nu știm nici cu cât la sută sunt mai sănătoase cele organice. Ce putem afirma cu certitudine e că acestea din urmă, pentru a obține certificarea, trebuie să îndeplinească anumite standarde de calitate, sunt atent îngrijite, cultivate, verificate. Fares a lansat trei ceaiuri bio: de Mentă, de Mușețel și 7 plante.  Ele nu diferă ca gust sau ca efect terapeutic față de suratele lor din varianta clasică. Totuși, trebuie să știți că, dacă există un „maxim de savoare” și un maxim de calitate, doar aceste produse bio le-ar putea atinge.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri