facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-10-02
Vizualizari: 1987
Comentarii: 4
Ce rol au ciupercile în întărirea imunității

Pe lângă fructe și legume proaspete, sucuri și ceaiuri de fructe de pădure, produse ale stupului și suplimente alimentare pe bază de vitamine și minerale, natura ne oferă alte remedii extrem de benefice pentru întărirea imunității – ciupercile. Nu toate speciile au acest efect, iar cele 5 recomandate mai jos nu cresc pe toate drumurile. Se găsesc în magazinele naturiste, sub formă de capsule sau pulberi.

Reishi (sau Ganoderma lucidum)

Este o ciupercă populară în medicina chineză, conține circa 400 de compuși bioactivi diferiți, care îi conferă proprietăți imunomodulatoare, antihepatotoxice, antioxidante, antialergice, adaptogene.

Maitake (Grifola frondisa)

Este una dintre cele mai cunoscute 5 ciuperci medicinale. Bogată în beta-glucani, are proprietăți imunostimulatoare și antioxidante.

Shiitake (Lentinus edodes)

Este un aliment-medicament aflat în topul medicinei tradiționale asiatice. Această ciupercă stimulează șase tipuri de celule ale sistemului imunitar, capabile să înfrângă orice boală infecțioasă ori tumorală. Recomandată, astfel, atât pentru stimularea sistemului imunitar, cât și pentru tonifierea organismului, Shiitake activează celulele „Natural Killer” (n.r. ucigașul natural), ce constituie prima linie de apărare împotriva infecției cu HIV/SIDA, a afecțiunilor canceroase și tumorilor benigne, dar și contra infecției cu virusul hepatitei B sau C, infecției herpetice sau cu papiloma virus.

Cordyceps

A devenit foarte popular datorită capacității sale de a spori rezistența fizică, fiind utilizat în special de sportivi. Această ciupercă este și ea printre cele mai importante în stimularea imunității. Ajută la refacerea organismului aflat în convalescență și la îmbunătățirea activității glandelor suprarenale prin reglarea biosintezei de cortizol, testosteron și estrogen.

Enokitake

Enokitake sau „ciuperca crin”, se cultivă în Japonia și are multiple calități: întărește sistemul imunitar, are efect antiviral, antibacterial, antiinflamator, antioxidant.

Trebuie să știi că aceste ciuperci au efect dacă sunt consumate în cure de 1-2 luni, iar rezistența pe care o conferă organismului este de lungă durată. În plus, pot fi administrate în siguranță și persoanelor alergice, cărora, în mod normal, li se recomandă prudență în apelarea la remedii pentru stimularea imunității, deoarece li s-ar putea agrava alergia. Ciupercile nu numai că nu dau acest risc, dar au chiar efecte antialergice și antihistaminice. Consumă-le și tu acum, la început de sezon rece, iar gripa și răceala nu se vor prinde de tine!

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Buna ziua.as dori sa comand imunitate cu 7ciuperci dar ,va rog sa imi spuneti daca este recomandat in thyroida hasymoto?

Raspuns Fares: Se poate administra.
Maria Boanca
19 Octombrie 2022

Acest produs are efecte antitumorale si antivirale?

Raspuns Fares: Buna ziua. Capsulele Imunitate cu 7 ciuperci au si actiune antitumorala si antivirala pe langa efectul de modulare a imunitatii, dar si alte actiuni de echilibrare a functionarii organelor interne si altele. Multa sanatate!
Mihaela Bendic
28 Februarie 2022
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri