Ce rol au ceaiurile diuretice și care sunt cele mai bune – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ce rol au ceaiurile diuretice și care sunt cele mai bune

Articole

Aparatul urinar este responsabil cu evacuarea din organism a reziduurilor și cu reglarea sărurilor care trebuie eliminate. Pentru buna lui funcționare, e bine să avem o alimentație sănătoasă și să bem multe lichide. Plantele și ceaiurile cu proprietăți diuretice sunt extrem de benefice pentru căile urinare, ajutând în procesul de evacuare a toxinelor și nu numai.

Plantele cu efect diuretic acționează asupra rinichilor, favorizează eliminarea din organism, prin urină, a toxinelor şi bacteriilor care, dacă ar staţiona prea mult, ar duce la apariția infecțiilor. În plus, aceste remedii naturale conțin și o doză mare de potasiu, fiind astfel eficiente împotriva bacteriilor și spasmelor. Obiceiul de a bea ceaiuri cu efect diuretic previne riscul infecțiilor urinare și, în același timp, tratează problemele deja existente.

În afară de acest efect benefic cunoscut, ceaiurile diuretice ajută și în hipertensiune căci, odată cu urina și toxinele, din organism sunt eliminate și sodiul și apa în exces. Astfel, vasele de sânge se destind şi tensiunea scade. Diureticele sunt de mare ajutor celor care au retenție de apă, sunt la cură de slăbire sau vor să facă o detoxifiere a organismului. Iată un top al celor mai bune plante medicinale!

capsule moiFructele de ienupăr

Sunt celebre încă din Antichitate pentru efectul diuretic și de apărare împotriva bacteriilor. Ele conțin un ulei esențial care stimulează irigarea tractului urinar, eliminarea de urină, fără pierdere de electroliți. Totodată, are efect antibiotic și optimizează contracțiile musculaturii netede de la nivel urinar. Uleiul esențial din fructe de ienupăr este ingredient de bază în capsulele Biomicin Urinar, un tratament natural foarte apreciat în caz de infecții urinare.

Codițele de cireșe

Sunt printre cele mai cunoscute remedii naturiste cu rol diuretic, antiinflamator și astringent. Tratează cu succes infecțiile urinare, litiaza renală și retenția de apă.

Urzica

Ceaiul de urzică este și el detoxifiant, astringent și tonic, grație conținutului bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Ajută la buna funcționare a ficatului, rinichilor și tractului urinar în general.

Păpădia

Susține detoxifierea organismului prin efectul său diuretic, depurativ. Îți reface stocul de potasiu, după ce te-a ajutat să elimini apa din organism, şi e un remediu naturist remarcabil pentru afecţiuni hepato-biliare.

Mătasea de porumb

Este o excelentă sursă de vitamine (C, E, B6, K), de potasiu și de calciu, având remarcabile proprietăți diuretice, antiinflamatoare, laxative. Se folosește cu succes în infecții și inflamații ale căilor urinare (cistită uretrită, nefrită), litiază renală, dar și în afecțiuni biliare și obezitate.

Frunzele de merișor

Conțin o substanță numită arbutină, care le conferă efect diuretic și antiseptic. Consumul a doar două căni de ceai pe zi te ajută să scapi de pietrele la rinichi sau de efectele neplăcute ale cistitei.

Socul

E un diuretic și laxativ cunoscut din bătrâni, ajută la eliminarea apei din țesuturi și, odată cu ea, a toxinelor din organism. În plus, crește termogeneza și taie senzația de foame, îmbunătățește aspectul pielii și reduce celulita.

Coada calului

Şi această plantă are efect diuretic, cicatrizant, remineralizant, fiind recomandat în special celor care vor să evite sau să trateze problemele renale. Ceaiul de coada calului susţine funcţia excretorie a rinichilor şi urinarea normală.

Splinuţa

Ceaiul de splinuță se foloseşte cu succes în infecţii urinare şi pentru buna funcţionare a tractului urinar. Este antiinflamatoare şi diuretică, antiseptică, cicatrizantă.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.