facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-05-03
Vizualizari: 1259
Comentarii: 0
Ce riști dacă nu te hidratezi suficient?!

Multe persoane uită să bea apă. Abia reușesc să consume un litru de lichide pe zi. Spun că nu pot, nu au poftă, nu le e sete. Corpul li se obișnuiește cu puțin, dar în timp obiceiul acesta poate fi periculos pentru sănătate. Află care sunt riscurile, dar și ce s-ar putea face pentru a consuma mai multe lichide.

În primul rând, hai să vedem dacă faci parte din această categorie a celor care nu beau suficientă apă. Auzim peste tot recomandarea: „pentru o viață sănătoasă, consumați minimum doi litri de lichide pe zi”. Nu o lua ad litteram! Cantitatea de lichide necesară variază de la om la om, în funcție de vârstă, de greutate, de activitatea fizică desfășurată, de temperatura exterioară. În medie, un om are nevoie de 30-35 ml de lichide per kilogram corp. Spre exemplu, dacă ai 70 de kilograme, trebuie să bei între 2,1 și 2,5 litri de lichide. Aici includem apa plată, ceaiurile din plante medicinale, fresh-urile de fructe, supele. Nu includem alcoolul și cafeaua, care deshidratează, nici sucurile carbogazoase, care conțin mult zahăr și E-uri.

Deshidratarea, cauza multor probleme de sănătate

Apa este esențială pentru viață, jucând un rol vital în funcționarea organelor și sistemelor organismului nostru. Nu putem trăi fără ea mai mult de 3-5 zile, poate chiar mai puțin. În definitiv, corpul unui adult e alcătuit, în proporție de aproximativ 60%, din apă. Persoanele care se obișnuiesc să bea mai puține lichide decât ar avea corpul lor nevoie se pot trezi, în timp, cu tot felul de probleme de sănătate:

• Afecțiuni ale tractului urinar, inclusiv formarea pietrelor la rinichi și infecții urinare;

• Retenție de apă, umflarea picioarelor;

• Acumularea de toxine în organism;

• Constipație, digestie slabă, apariția hemoroizilor;

• Performanță fizică redusă, scăderea rezistenței și a forței musculare;

• Sângele devine mai vâscos, crește riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială;

• Pielea are și ea de suferit. În timp, se usucă, se îngroașă, apar riduri;

• Hidratarea insuficientă poate afecta funcționarea creierului, cauzând oboseală, amețeală, dureri de cap, dificultăți de concentrare.

Trucuri pentru a putea consuma mai multe lichide

Știai că senzația de sete este primul simptom al deshidratării? Este semnalul de alarmă pe care îl dă corpul când deja e deshidratat. Așadar, nu aștepta să ți se facă sete. Obișnuiește-te să consumi lichide regulat șiefect diuretic să atingi cantitatea de care ai nevoie zilnic. Pentru asta, încearcă următoarele trucuri:

• Începe-ți ziua cu un pahar mare de apă, care hidratează corpul după o noapte de somn și stimulează sistemul digestiv.

• Stabilește-ți un program de băut apă, de exemplu, îți poți seta alarmă pe telefon, la intervale regulate. În timp, îți obișnuiești corpul să simtă periodic nevoia de lichide.

• Faptul că ești ocupat, pe drumuri, nu ar trebui să te împiedice să bei apă. Poartă la tine o sticlă mică, în geantă.

• Nu poți să bei „apă chioară”? Dă-i gust, punând în ea o feliuță de lămâie, frunze de mentă sau căpșuni. Sau bea mai multe ceiuri medicinale, neîndulcite. Aici, varietatea de gusturi și de combinații de plante este atât de mare, încât nu te poți plictisi. Poți consuma ceaiurile atât calde, cât și reci, cu fructe și condimente.

• Dacă nu te-ai hidratat corect până acum, cu siguranță suferi de retenție de apă, s-au format pietre sau nisip la rinichi, iar infecțiile urinare probabil sunt parte din viața ta. Astfel, e bine să introduci în rutina ta consumul de ceaiuri cu efect diuretic. Acestea susțin funcția excretoare a rinichilor, favorizează buna irigare a căilor urinare, au efect antiinflamator, antispastic, dezinfectant urinar, prevenind infecțiile. Durata unei cure este de 1-3 luni. Pentru un efect mai puternic, poți apela și la capsule din plante diuretice, cu recomandarea fermă ca în paralel să consumi multe lichide! De retenția de apă scapi, de fapt, consumând multe lichide.

• Propune-ți să bei un pahar de apă imediat după ce mergi la baie. Da, cu siguranță la un timp mai scurt vei avea din nou nevoie la toaletă, însă doar așa „speli” toxinele din organism.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri