facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-10-03
Vizualizari: 2449
Comentarii: 0
Ce probleme de sănătate se pot trata cu ajutorul cuișoarelor

Sunt antibacteriene, antifungice, antivirale, antiseptice, antiparazitare, analgezice, antiulceroase, anticancerigene, antiinflamatorii și lista poate continua. Nu e de mirare că micuțele cuișoare sunt folosite pentru o mulțime de probleme de sănătate. Iată cum!

Pentru dureri de dinți

Cuișoarele au fost folosite din cele mai vechi timpuri în stomatologie, datorită proprietăților lor anagezice. Le poți folosi cu încredere și acasă. Dacă începe să te doară un dinte, mestecă ușor cu dintele afectat un mugur de cuișoare. Sau înmoaie o bucățică de vată în ulei de cuișoare și aplică pe zona afectată.

Respirație urât mirositoare

Se folosește ulei de cuișoare care, datorită puterii sale de a distruge bacteriile, inclusiv pe cele din gură, împrospătează respirația. Fă gargară cu apă în care ai pus câteva picături de ulei. Această apă de gură o poți purta cu tine, într-o sticluță, și folosi la nevoie.

Disfuncții biliare

Pentru combaterea lor, se consumă cuișoare pisate și presărate în salatele de fructe (1-2 vârfuri de cuțit). Sunt delicioase și binefăcătoare. Trebuie consumate înainte de masă, iar cura durează o săptămână.

Enterocolite, balonări, indigestii, greață

Datorită efectului lor antiparazitar, cuișoarele sunt un medicament excepțional în tot felul de afecțiuni digestive. Se pot consuma sub formă de decoct, sau se dizolvă în apă un vârf de cuțit cu pulbere de cuișoare și se bea înainte de masă. Se mai poate folosi uleiul esențial de cuișoare. Pentru copiii de 2-6 ani se administrează 1-2 picături de două ori pe zi, în miere, pentru cei de până în 14 ani 2-3 picături de 3 ori pe zi, iar pentru adulți 3-5 picături de 3 ori pe zi.

Dureri sau arsuri la stomac

Cuișoarele au proprietatea de a scădea aciditatea gastrică, astfel, dacă vă confruntați cu arsuri la stomac, ulei esentialțineți în gură 2-3 cuișoare pentru câteva minute. Avantajul este că acest tratament poate fi aplicat oriunde, oricând.

Dureri de cap

Uleiul de cuișoare se mai poate folosi la masaj în zona tâmplelor și a cefei, în caz de dureri de cap. Uleiul nu se aplică pe piele ca atare, ci trebuie diluat într-o bază de ulei vegetal.

Tuse

Decoctul de cuișoare, eventual îndulcit cu miere, calmează crizele de tuse. Se bea o cană de ceai de trei ori pe zi.

Răceală, gripă

Se fac inhalații cu ulei de cuișoare pus într-un vas cu apă fierbinte. Aburii binefăcători desfundă nasul, calmează durerea în gât, distrug bacteriile din tractul respirator și accelerează vindecarea.

Dureri reumatice sau musculare

Se diluează zece picături de ulei esențial de cuișoare într-o cană de ulei de măsline sau de migdale și se masează zonele dureroase.

Stres

Cuișoare au și acest efect de relaxare, de îndepărtare a oboselii și a stresului. Pentru o stare de bine la sfârșitul zilei, folosește ulei de cuișoare în lampa de aromaterapie. Mirosul emanat purifică și aerul din cameră, ajutând la vindecarea mai rapidă a eventualelor răceli.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri