Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ce poți trata cu ceai de cimbrișor

Articole

Cimbrișorul, ruda mai sălbatică a cimbrului, cu o aromă mai suavă decât acesta și cu un miros ce ne duce cu gândul la o pajiște în miez de vară, este o plantă medicinală cu proprietăți remarcabile pentru sănătate. Conține uleiuri volatile, taninuri, flavonoide, săruri minerale și acizi organici, cu proprietăți antivirale, antibacteriene, expectorante. Ceaiul din această plantă este delicios și poate trata mai multe afecțiuni.

ceai medicinalIdeal în caz de răceală și gripă

 Cimbrișorul conține o substanţă care acţionează ca antiseptic și antiviral natural, luptând împotriva virusurilor din căile respiratorii. Este benefic în orice tip de afecțiune a aparatului respirator, inclusiv în pneumonie. Se pot bea 2-3 căni de ceai de cimbrișor pe zi.

Tratează tusea cu expectorație și bronșita

 Călduţ, calmant, aromat și reconfortant, ceaiul de cimbrișor are proprietăți expectorante, ajută la fluidizarea secreţiilor şi la eliminarea mucusului.

Taie greața

 Dacă ai rău de mișcare și trebuie să pleci în călătorie cu trenul sau cu mașina, bea cu câteva ore înainte ceai de cimbrișor. Elimină greața indiferent de natura ei.

De ajutor în sinuzită

 Inhalaţiile cu aburi sunt cel mai bun leac pentru sinuzită pentru că fluidizează mucoasele şi golesc sinusurile. Adăugând în apa fierbinte cimbrișor, aburii se îmbogățesc cu proprietăţi antibacteriene şi vor ajuta la vindecare. Pune un prosop pe cap și stai cu fața deasupra vasului timp de 15-20 de minute.

Susține digestia și te scapă de balonare

 Cei care au digestie lentă și se balonează adesea după masă pot bea mai des ceai de cimbrișor, deoarece este un dezinfectant puternic, prevenind fermentarea alimentelor în intestin și favorizând eliminarea gazelor. Este, astfel, carminativ, antiseptic intestinal, coleretic (stimulează secreția biliară) și stomahic (stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale). De asemenea, acționează foarte bine împotriva paraziților interni, mai ales dacă este băut dimineața, pe stomacul gol.

Bun pentru femei

O altă proprietate a cimbrișorului e aceea că provoacă menstruația, stimulează fluxul ciclului în cazul femeilor care suferă de amenoree. În același timp, reduce crampele abdominale și durerile menstruale.

Cimbrișorul nu este recomandat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de gastrită severă.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.