facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-05-01
Vizualizari: 52
Comentarii: 0
Ce poți să faci pentru a menține sănătatea colonului

Colonul are un rol important atât în curățarea organismului de materiile de care nu mai are nevoie, cât și în sinteza anumitor vitamine, cum ar fi K și B7. Când colonul nu mai poate funcționa corespunzător, te poți confrunta cu diverse probleme pe termen scurt și lung: balonare, flatulență, dureri abdominale, diaree sau constipație. Iată ce ar trebui făcut pentru a le preveni!

• Atenție la alimentație! Este primul și cel mai important factor care influențează digestia. E indicat să mănânci sănătos, alimente „curate”, gătite corect, în casă. Evită semipreparatele, alimentele cu multe E-uri, dulciurile în exces, prăjelile, alcoolul, sucurile acidulate. O dietă echilibrată e compusă din legume, fructe, carne slabă, ouă, lactate, cereale integrale, plante medicinale, uleiuri presate la rece și fructe oleaginoase.

• Mănâncă regulat, la ore fixe. Acest obicei reglează funcțiile intestinului gros. De asemenea, evită mesele copioase, abuzurile, combinațiile nefericite de alimente din farfurie.

• Fă mișcare! Efortul fizic constant stimulează contracțiile normale ale intestinelor, ajutând digestia. Atunci când digestia este mai lentă, toxinele stau mai mult timp în colon, fapt deloc indicat.

• Hidratează-te! Bea zilnic cel puțin doi litri de apă, în care poți include ceaiuri medicinale și sucuri din fructe făcute în casă. Astfel, îți vei ajuta sistemul digestiv, materiile fecale vor deveni mai moi, mai ușor de eliminat.

• Adaugă fibre în meniu. Cele mai bune alimente care mențin sănătatea colonului sunt alimentele bogate în fibre - fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele.

• Evită stresul. El îți dă peste cap nu doar psihicul și sistemul imunitar, dar și pe cel digestiv. Poate duce la sindromul colonului iritabil, poate da diaree sau constipație, indigestie, greață.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri