×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ce poți să consumi la desert, cu zero calorii

Sfaturi Practice

Zahărul rafinat este inamicul numărul unu atât al siluetei, cât și al sănătății. Distruge pancreasul, ficatul, şi dinții, alături de alte probleme de sănătate. O problemă gravă este că el e ascuns în diverse alimente considerate sărate, de la ketchup, sosuri, sticks-uri, până la covrigi și pâine. Atunci, de ce să ți-l mai administrezi și tu, cu bună știință, pe post de desert? Există alternative!ceai din plante

Bea ceaiul fără zahăr! Dacă nu poți să te lași dintr-o dată, fă-o treptat, înlocuindu-l mai întâi cu mierea, din care vei pune din ce în ce mai puțin. Vei vedea că, în timp, nu-ţi vei mai putea bea ceaiul decât așa, neîndulcit. Pentru un plus de aromă, stoarce în el o jumătate de lămâie. Băutura aceasta îți poate delecta simțurile după masă, când simți nevoia de un desert. Nici în cafea nu trebuie să pui zahăr. Adevărata cafea e cea amară și tare. Încet, încet, te vei obișnui și tu cu ea.

Dacă pofta de dulce tot nu dispare, bea un ceai din rădăcină de lemn dulce. Această plantă este chiar mai dulce decât zahărul. În plus, aduce și alte beneficii pentru sănătate – ajută la buna funcționare a stomacului și intestinelor, tratează tusea, bronșita, ameliorează reumatismul şi artrita. Alte ceaiuri care satisfac nevoia de dulce sunt cele de mentă și scorțișoară.

Unii specialiști mai spun că plantele cu gust amar te-ar face și ele să uiți de pofta de dulce. Spre exemplu păpădia, cicoarea, rostopasca, anghinarea. Consumate sub formă de ceai, ele ajută, în plus, la detoxifierea ficatului și a organismului în general.

Alte deserturi sărace în calorii sunt fructele, pe care, însă, trebuie să le consumi la câteva ore după mesele principale, pentru a nu rămâne blocate în stomac, cu alimentele care se digeră mai greu. Profită, în această perioadă, de pepeni! 100 de grame de pepene roșu are doar 30 de calorii, 100 g pepene galben 54 calorii, un măr cu aceeași greutate 50 de calorii.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.